Header Ads

Otomatik backlink programları test edildi 2019

Otomatik backlink programları test edildi 2019

Otomatik backlink programlarını test ettim ve seo açısından etkili bir çalışma için gerekli mi? veya seo için otomatik backlink yararlı mı? merak ettiğiniz soruların cevapları.

Otomatik backlink programları test edildi 2019

Otomatik backlink programları hakkında merak ettiklerinizi sizler için açıklayacağım. Site üzerinde yaptığım testlerin sonuçlarına ve verimliliğine göre sizlere bu konuda yardımcı olacağını düşünüyorum. 

Seo çalışmalarının önemli bir noktasını kapsayan backlink çalışmaları internet sitelerimize gelen bağlantıların verimliliği ile sitemizin istenilen anahtar kelime veya kelimelerde ilk sıraya çıkabilmesini sağlamaktadır.

Uzun ve yorucu bir işlem olmasının dışında genellikle zamanımızın birçoğu backlink çalışması yapmak yerine araştırma ile geçmektedir. Rakiplerimizin analizlerini ve bağlantı alacağımız sitelerin belirlenmesi gibi durumlar her zaman zor ve yorucu bir iş olmuştur.

Sitemize oluşturacağımız bağlantıların içerikleri de birbirinden bağımsız ve anahtar kelimeyle alakalı olması gerektiği için genellikle içerik oluşturma evresinde de ciddi sorunlar yaşarız eğer bir ekip çalışması yapmıyorsak.

Bu durumlarda alternatif araştırmalar yaparak backlink konusunda programlara veya uygulamalara ihtiyaç duyuyoruz. Peki otomatik backlink programları sitemiz için yararlı mı veya zararlı mı?

Yaptığım çalışmalarda bir birinden farklı ve doğal içerikler üreterek 700 backlink oluşturdum çalışma yaptığım anahtar kelimelerin değerleri 10 ile 500 vol değerlerine sahipti ve bu çalışmanın sonucunda biraz bekleme evresinden sonra sonuçlara baktığım zaman şunu fark ettim.

Otomatik backlink programlarında siteler o gün veya çalışmanın başlatıldığı gün oluşturulmaktadır. Bu durumda sitemize gelecek bağlantının spam olma olasılığını yükseltmektedir. Bu çalışmalar yerine kendimiz site oluşturup içerikler girerek sitemize beslemeler de bulunursak sitemiz için daha verimli sonuçlar alırız. 

Bu çalışmaları daha öncesinde yaptığım ve olumlu olduğunu fark ettiğim için söylüyorum. Otomatik backlink programları kullanmak yerine kendimiz sıfırdan bir web site oluşturarak içerikler üzerinden sitemize bağlantılar çekmemiz her zaman doğal bir çalışma ve güzel sonuçlar verecektir. 

Spam olarak anlaşılmasının sebepleri ise yeni açılmış ve içerisinde çok sayıda içerik olmamasından kaynaklıdır. Sitelerin sadece backlink amacıyla açılmış olması site için ilk zamanlarda etkili bir çalışma gibi görünebilir ama ileride sıralama kayıpları gibi durumlar kesinlikle yaşanacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.