Header Ads

12 Mart SEO için neden önemli Google Temel Algoritmasında Değiştirildi

12 Mart SEO için neden önemli Google Temel Algoritmasında Değiştirildi

12 Mart seo çalışması yapan arkadaşlar için neden önemli bir gündü, Google Temel algoritmasında yapılan değişim neydi.

12 Mart SEO için neden önemli Google Temel Algoritmasında Değiştirildi

12 Martta gerçekleşen temel algoritma değişimi Google tarafından onaylandı. Yılda bir kaç kez ciddi değişim yapmakta olan Google arama algoritmasında temel bir değişiklik gerçekleştirdi.

Sosyal medya platformları üzerinden konu hakkında konuşmalar gerçekleşti ve Google'da konuyla ilgili değişiklik olduğunu onayladı. Yapılan temel algoritma değişikliğinde çekirdek arama sıralama algoritmasında bazı sitelerin değişimden kötü etkilendiği durumlar paylaşımlardan belli oldu.

Yapılan değişiklik sonucu hangi sitelerin etkilendiği yada hangi sektöre bağlı sıralamalarda dalgalanmalar yaşandı tam olarak tahmin etmek zor. Bazı kullanıcılar sağlık sektörü ile ilgili değişiklikler yaşandı dese de Google 1 Ağustos güncellemesinde bunun olmadığını belirtti.

Araştırmalarım sonucunda öğrendiğim bir bilgiye göre Google'ın önceki tavsiyesi. Google, bu tavsiyeyi daha önce geniş temel algoritma güncellemeleri etrafında paylaşmıştı:
“Her gün, Google genellikle sonuçlarımızı iyileştirmek için tasarlanmış bir veya daha fazla değişiklik yayınlar. Bazıları belirli gelişmelere odaklanmıştır. Bazıları geniş değişikliklerdir. Geçen hafta geniş bir temel algoritma güncellemesi yayınladık. Bunları rutin olarak yılda birkaç kez yapıyoruz.

Herhangi bir güncellemede olduğu gibi, bazı siteler düşüş veya kazanç not edebilir. Artık daha iyi performans gösterebilecek sayfalarda yanlış bir şey yok. Bunun yerine, sistemimizde yapılan değişikliklerin daha önce ödüllendirilmiş sayfalara fayda sağlaması.

Harika içerik oluşturmaya odaklanmaktan daha az iyi performans gösterebilen sayfalar için bir "düzeltme" yoktur. Zamanla içeriğinizin diğer sayfalara göre yükselmesi olabilir. ”

Genel

Konu hakkında bildiğiniz gibi sürekli testler yapar ve sonuçlarını sizlerle paylaşırım belli bir kitle yada büyük bir yapıya sahip olmadığım için düşüşler yada trafikteki yaşanan sıkıntıları inceleyemedim. 

Yeni başlayan arkadaşlar bu konuda pek sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Genellikle site trafikleri yeni sitelerde dalgalanmalar yaşadığı için arama motorlarındaki güncellemeleri fark etmeleri zordur. 

Konuyla ilgili detaylı bilgiye ulaşırsam sizlere paylaşımda bulunacağım. Konuyla ilgili görüşleriniz, düşünceleriniz ve varsa fark ettiklerinizi yorumlarda belirtirseniz sevinirim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.