Header Ads

SEO Rekabeti Nedir? Rekabet Neden Önemlidir

SEO Rekabeti Nedir? Rekabet Neden Önemlidir

Seo rekabeti nedir? Anahtar kelime'de rekabet neden önemlidir. Sıralamalarda yer almak için rakipler önemli midir? Güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.

SEO Rekabeti Nedir? Rekabet Neden Önemlidir

Seo rekabeti nedir? Bir seo danışmanı site içi seo çalışmasından sonra anahtar kelime belirlerken neden rakip analizi yapar? işte bu soruların cevapları ve bir seo danışmanının neden sıralamalarda rakip analizi yaptığının sizler için soruların cevaplarını vereceğim.

Seo konusunda yaptığım testleri ve sonuçları sizlerle paylaşıyorum. Sürekli olarak testlerimi farklı siteler üzerinden gerçekleştiriyor ve gerekirse bu site üzerinde yapıyorum. Bu durum her zaman riskli ve gerçekten sıkıntılı bunu yapacak arkadaşlar dikkat etmeli şimdiden söylememde yarar var.

Seo Rekabeti Nedir?


Seo rekabeti seçilen yada istenilen bir kelime yada sorgu üzerinde sıralamada yer alan sitelerin listelenmesi ve yaptıkları çalışmaların anlaşılması amacıyla siteye yada içeriğe gelen bağlantı yani backlink sayısının hesaplanması ve hangi siteler üzerinden içeriklerin geldiğinin hesaplanması ile yapılmaktadır.

Bu durum zor ve zaman alan bir durumdur. Genellikle bu çalışmayı seo danışmanlarına sorduğum zamanlarda pek açıklayıcı cevaplar almadım. Genellikle bu konuda biraz işin püf noktası gibi görünebilir.

Yapılan analizler sonucunda karşınıza çıkan verileri incelemek cidden biraz can sıkıcı olabiliyor. Bahsettiğimiz durum sıfırdan bir web site oluşturan ve hiç yatırım yapmadan ilk sıralarda yer almak isteyen arkadaşlar ve benim için gerçekten yüzme bilmeden su birikintisine girmek yerine okyanusa atlamak gibi bir durum.

Rakip analizleri sonucunda verilen bağlantılar yada site üzerindeki bağlantıların hesaplanması sonucunda karşımızda duran grafiği çok güzel incelememiz gerekmektedir. Bunun sebebi yapılabilecek her hangi bir hatada ciddi sıkıntılar ile karşılaşabiliriz.

Kısaca seo rekabeti istenilen bir sorgu yada anahtar kelime üzerinde web sitenizin ilk sıralarda yer alması için ilk sıralamada yer alan siteler hakkında bilgi toplamaktır.

Seo Rekabeti yada Anahtar Kelime Rekabeti Neden Önemlidir?


Web sitesi ilk sıralamalarda yer alması için belli çalışmaların yapılması her zaman önemlidir. Sıralamaları dikkatli incelerseniz. Sitelerin moz değerlerinin her zaman yüksek olması sitenizin belirlenen anahtar kelimede ilk sırada yer alması anlamına gelmez.

Bu durumda siteye oluşturulan bağlantıların kalitesi ve diğer durumlar önemlidir. Bunun için de anahtar kelimede rakip analizi yapılması siteniz ve sizin için her zaman önemli olacaktır.

Genel

Genel olarak konuyu incelersek siteniz için yapmanız gerekenler her zaman araştırma yapmanız gerektiğidir. Sürekli kendinizi güncel tutmalı ve yeni fikirlere açık olmalısınız. Bazen bu durumlar ciddi can sıkıyor olabilir.

O zaman da elinizde geldiği kadar istikrarlı bir çalışma ve kendinizi motive etmeniz gerekecektir. Siteler her zaman anahtar kelimelerde ilk sıraya çıkabilir yada yükselebilir. Ama bilmeliyiz ki sıralamada uzun süre kalmak yada otorite sağlamak her zaman bir seo danışmanı için önemlidir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.