Header Ads

Google Oyun Dünyasına Stadia ile Giriş Yaptı

Google Oyun Dünyasına Stadia ile Giriş Yaptı

Google'dan oyun sektörüne yeni bir atılım. Stadia özelliği ile artık ekran kartı yada ekipmana ihtiyaç duymadan Chrome üzerinden dilediğiniz oyunu oynayabilirsiniz.

Google Oyun Dünyasına Stadia ile Giriş Yaptı


Google geçtiğimiz günlerde yeni bir ürününü tanıtıma soktu. Haberlerde sürekli karşıma çıkması ile biraz konuyu araştırmak istedim. Google oyun dünyası için yaptığı Stadia çalışmaları ile fark ettiğim kadarıyla donanım dünyasını'da baya etkileyecek.

Google Stadia Nedir?

Google Stadia gereğinden fazla sistem yani donanım ihtiyacı bulunmadan internetiniz ile chrome üzerinden dilediğiniz bir oyunu oynamanızı sağlamaktadır. Bu çalışmaya bir nevi cloud gaming diyebiliriz. 

Güncelleme ve dosya indirme derdi olmadan ister telefonunuzdan yada tabletinizden isterseniz bilgisayarınızdan kolaylıkla istediğiniz bir oyuna giriş yapabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Güzel olan kısmı yüksek ekran kartları yada bilgisayar donanımı gerektirmeden istediğiniz platforma oyun oynamanız. 

Fiyatlama hakkında bilgi ve bir paylaşım bulunmamakta oyunları steam deki gibi satın alıp ömürlük mü kullanıcaz yoksa aylık abonelik şekilde xboxdaki gibi dilediğimiz oyunu oynayabilicez mi bilmiyorum. 

Sistem şu anlık sadece amerika ve kanadada kullanıcılara sunulmuş. Diğer bir güzel yanıda youtube'da bir oyunun tanıtımını izlerken direk oynama özelliğinin de gelebilmesi bu benim hoşuma gitti.

Diğer bir yandan da tabi bazı sorular canımızı sıkmıyor değil internet hızı sorun olacak mı? gibi ama öğrendiğim kadarıyla canlı yayınlar için kolaylıklar sunulmuş twitch gibi yada youtube gibi platfromlardan yayıncılar ile anında etkilişime oyunlar üzerindende girilebileceği söylenmektedir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.