Header Ads

Başarı için 5 Düşünceyi Geride Bırakın

Başarı için 5 Düşünceyi Geride Bırakın

Başarılı bir kariyere sahip olmak için hayatınızdaki değişikliklere beş düşünceyi geride bırakmakla başlayın. Geride bıraktığınız düşünceler ile hayatınızda olumlu değişiklikler olduğunu fark edeceksiniz.

Başarı için 5 Düşünceyi Geride Bırakın

Başarılı bir kariyer planlaması için yapmanız gereken beş düşünceyi geride bırakmak olacaktır. Hayatımın belli dönemlerinde bende ister istemez kariyerimde yada yaşantımda hatalar yada sorunlar ile karşılaşmaktayım. 

Kariyer planlamalarında genellikle yaptığımız hatalar yüzünden keyfimiz iyice kaçmakta ve sonucunu düzeltmek isterken daha da kötü sonuçlar almaktayız. Bu konuyu sizler için beş temel maddede anlatacağım.

  • Aşırı düşünmek
  • Değişim Korkusu
  • Geçmişte Yaşadıklarımız
  • Herkesi Memnun Etmek
  • Olumsuz İç Sesimiz

Aşırı Düşünmek

Aşırı düşünmek bize her zaman zarar verecektir. Genellikle bir konuyu veya birden fazla konuyu sürekli düşünmek bize faydadan çok zarar vermektedir. Bunu fark ettiğimiz zamanlarda ise toparlanmak ve daha iyi planlar yapmak için her zaman geç kalmaktayız.

Aşırı düşünmeyi bir kenara koyarak hayatımızdaki zamanın değerini anlamamız ve zamanı planlı kullanarak belli konuda veya konularda düşüncelerimize kısa zamanlar ayırmamız bize zamandan ve doğru kararlar almamız için daha etkili olacağını söyleyebilirim.

Değişim Korkusu

Değişim korkusu sizi her zaman yeniliklerden faydalanmanızı etkileyen durumlardandır. Hayatınızda yapacağınız değişimler sizi iyi yada kötü etkileyebilir. Eğer kararlarınızı alırken içinizde tereddütler varsa ve bu düşüncelerinizi aşamıyorsanız. 

Hayatınızda daha büyük sorunlar oluşacaktır. Genellikle kurulu düzenleri olan kişilerde bu durum yaşamaktadır. Hayatınızdaki değişikliklere siz yön veriyorsunuz  ve değişimden korkmak yerine değişimin size vereceği iyilikleri veya zararları bir kenara not alabilirsiniz. 

Bunu yaptığınızda karşınıza çıkan listede eğer değişim sizin için iyi bir karar olacaksa bu kararı vermeniz gerekmektedir. Eğer sizin için kötü bir karar olacaksa yine bu kararı verirken size faydası olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken konu sizi çok iyi tanıyan ve yapmak istediğiniz değişim hakkında bilgi sahibi olan insanlar ile konuşmanız gerekmektedir. 

Bu konuşmalar size farklı sonuçlar verebilir ve düşüncelerinizde eksikleri yada fazlalıkları görerek hayatınızda veya kariyerinizde yapacağınız değişiklikleri olumlu yönde olmasını sağlar.

Geçmişte Yaşadıklarımız

Hayatımızda veya kariyerimizde yapacağımız değişikliklerde bizi çok fazla etkileyen durumlardan birisi geçmişteki yaşadığımız olaylardır. Sürekli geçmişteki olaylar hakkında düşünmek ve konuşmak geleceğinize ışık tutmak yeni yolları öğrenmek yerine sürekli eski yolları düzeltmenize yada sürekli kaybolmanıza sebep olacaktır. 

Neden hayatımızda yaşadıklarımızı sürekli düşünüyoruz ki? yaşadıklarımızın sonuçlarını belki kısa zamanda görmüş belkide ileri zamanlarda göreceğiz ama aynı saniyeler yada dakikalar bir daha geri gelmiyor. 

Biz bir durum yaşamış yada yaşayacağız bu durumları kısa sürede atlatmamız bize her zaman ileride yaşayacağımız konularla ilgilenmemizi sağlayacaktır. Geçmişteki konulara bağlı olarak yaşamak bize faydadan çok zarar verecektir. 

Herkesi Memnun Etmek

Herkesi memnun etmeye çalışmak bizim için güzel bir düşünce olabilir. Sevdiklerimizi mutlu görmek ve onların iyi olmasını istemek kadar güzel bir durum yoktur ama bilmemiz gereken bir şeyleri yaparken yada planlarken sevdiklerimizden önce bize yararı olması gerekmektedir. 

Hayatımızda ben merkezli yaşamak bizi kötü birisi yapmaz. Aldığımız kararlarda önce kendimizi sonra sevdiklerimizin mutluluğunu düşünmemiz gerekmektedir. Genellikle yaptığımız hatalardan birisi budur. 

Olumsuz iç sesimiz

Olumsuz iç sesimiz herkesten daha çok bize zarar veren etkenlerden birisidir. Bir konu hakkında bize ilk tepkiyi veren etkenlerden birisi iç sesimizdir. Yaşantımıza bağlı olarak bize sürekli kötü yada sürekli iyi konuşabilir. 

İç sesimize gerektiğinden fazla dikkate almamız bize sürekli kötü sonuçlar verecektir. Bu konuda genellikle herkesin sıkıntıları vardır. Bunu daha iyi bir noktaya getirmek için psikoloji danışmanı ile bu konuda konuşmak öz güvenimizi ve kendimize olan inancımızı geliştirmek bize her zaman iyi sonuçlara ulaşmamızı sağlayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.