Header Ads

Odak Anahtar Kelime Nasıl Olmalıdır? SEO için Odak Kelime Önemi

Odak Anahtar Kelime Nasıl Olmalıdır? SEO için Odak Kelime Önemi

Odak anahtar kelime nasıl olmalıdır? SEO için odak kelime önemi hakkında sizlere güzel bilgiler aktaracağım içerik kalitenizi etkileyecek bilgiler ve kesin çözümler aklınızda soruların cevapları

Odak Anahtar Kelime Nasıl Olmalıdır? SEO için Odak Kelime Önemi

Odak anahtar kelime nasıl olur sorusundan önce size biraz genel bir tanım hakkında bilgi vermek istiyorum. Genellikle bir içeriğin oluşturulmasında büyük etkisi olan anahtar kelimeler neden bu kadar önemlidir? sorusunun cevabını vermek sizin de aklınızda fikirlerin oluşmasını sağlayacak diye düşünüyorum.

Gündelik hayatımızda merak ettiğimiz yada yeni bilgiler öğrenmek istediğimiz konularda internetten araştırma yaparken konuyla alakalı sorgular girmekteyiz. Örneğin seo için odak kelime önemli mi? sorusuna cevap ararken arama motorlarına yazdığımı ilk iki yada üç kelime seo odak kelime, odak anahtar kelime gibi kısa ve konuyu açıklayan cümlelerdir.

Anahtar kelimelerin uzun olması genellikle bize geri dönüşümlü kullanıcı kazandırır ama bazı kelimelerde çok uzun olmak sitemize ve bize zarar verebilir bu konuda dikkat etmemizde fayda var.

Odak Anahtar Kelime Nasıl Olmalıdır?

Odak anahtar kelime paragrafın başında yer almalı ve başlık içerisinde yada ilk kelimesinde bulunmalıdır. İçerik tanıtımda yer alması siz artı bir avantaj sağlayacaktır. Gündelik yaşantınızda siz bir arama yaparken karşınıza gelen siteleri nasıl inceliyor ve bakıyorsanız. Size gelen ziyaretçilerde aynı şekilde inceliyor ve bakıyor diye düşünmelisiniz. 

SEO için Odak Kelime Önemi

SEO için odak kelime vazgeçilemez bir nimettir. Bunu büyük firma sahiplerinden de duyabilirsiniz. Genellikle bir reklam çalışmasında sizden izleyiciyi hemen kazanmanız istenir bunu kısa bir zaman dilimi içerisinde yapmanız önemlidir. 

Günümüzde 7 saniye içinde ziyaretçiyi kazanmak kadar kısa bir süre tabi bu reklam işi değil ama sıralamalar içerisinde gezinen kullanıcı sıralamalarda uzun zaman geçirmiyor. Aradığı içeriği bulması en fazla 30 saniye sürüyor. 

Bu sebepten içeriğin odak anahtar kelimesi kesinlikle sitenizin başlığında, açıklama ve etiketlerinde yer almalıdır. Paragrafınızın ilk cümlesinde yer almalıdır. Bu şekilde web sitenizdeki içeriğin kalitesini arttırabilirsiniz. 

SEO uygun makale yazımı hakkında bir bilgiye sahip değilseniz blog içerisinde yer alan makalemi okuyabilirsiniz Yararı olacağını düşündüğüm için ayrıntılı bir anlatımda bulundum.

2 yorum:

  1. Odak anahtar kelime yazınız çok başarılı çok yardımcı oldu teşekkürederim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.