Header Ads

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

SEO uyumlu makale nasıl yazılır? Makale oluştururken nelere dikkat etmeliyim? gibi sorularınızın cevaplarına artık kavuştunuz.

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır

Seo uyumlu makale nasıl yapılır? Sorunun cevabı aslında içinde gizlidir. Makale yada oluşturduğumuz içeriklerin özgün olması gerekmektedir. Site içi çalışmalarınızda büyük bir etken olan kısım içerik üretmek ve içeriğin arama motorları tarafından anlaşılabilir olmasıdır. 

Ziyaretçilerimiz sitemizde içeriği okurken zorlanmaması ve anlaşılabilir bir sayfa yapısına sahip olmak size büyük bir avantaj sağlayacaktır. Websitemizi arama motorları için iyi bir hale getirirken yaptığımız site içi çalışmalarda ilk olarak kodlama düzenine ve hataları gidermeye çalışırız. 

Bu çalışmanın aynısını içerik düzeninde de göstermemiz gerekmektedir. Bold,Strong gibi kullanıcının dikkatini çekmek istediğimiz yerleri belirlemeli ve içeriğimiz içerisinde kullanıcıya bilgi verecek talimatlar bırakmalıyız. 

SEO Uyumlu Makale Kuralları

Seo uyumlu makale oluştururken kuralları basittir. Ama önemli olan kısım bunu nasıl kullandığımız ve nasıl bir sonuç aldığımızdır. İçerikte yer alması gereken kesin kurallar bulunmaktadır. Bunları Kullanmamız içeriğin anlaşılabilir olmasını ve ziyaretçilerimizin geri dönüşümlü kullanıcılar olmasını sağlar. 

SEO Uyumlu Makale Oluştururken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Seo uyumlu makale oluştururken dikkat etmemiz gereken konulardan birisi tag kullanımlarıdır. Genellikle buna dikkat edilmediği için sıkıntılar oluşur. Öncelikle yapmamız gereken içerik içerisinde yer alan konu başlıkları ve alt başlıkları belirlemektir.

İçeriğimize yüzeysel bakan bir kullanıcı konu hakkında başlıklardan fikir sahibi olmalı ve bu sayede aradığı bilgiye hızlı ulaşmalıdır. 

Kullanmamız gereken taglar:
  • H1 - 1
  • H2 - 2
  • H3 - 1
  • Bold / Strong
Listemizde yer alan tag yani etiketler sitemizin içeriğini oluşturan başlıca etkenlerden birisidir. İçerikte yer alması için size minimum rakamları yanında belirterek gösterdim. İçeriğinizde tag kullanmanız içeriğin kalitesini kesinlikle düşürecektir. 

SEO Uyumlu Makale Oluştururken Anahtar Kelimeye Odaklanmak

Seo uyumlu makale oluştururken anahtar kelimeye odaklamak ilk başlarda sürekli zor olmuştur. Bunun aslında kolay bir yolu vardır. İçerikleri oluştururken dikkat etmemiz gereken konulardan birisi içeriğin başlığıdır. 

İçeriğin başlığı dikkat çekici ve konuyla ilgili bir anahtar kelime yer almalıdır. Başlıklarınızda anahtar kelime kullanırken sadece anahtar kelime yer almamalıdır. Buna dikkat etmeniz sizin için çok iyi olacaktır. 

Anahtar kelime kullanılması gereken yerler:

  • Title (İçerik ve Sayfa Başlığı)
  • Description (Arama Açıklaması)
  • Keywords (Anahtar Kelimelerimiz)
  • Link (Türkçe Karakter olmamalıdır. Anahtar Kelime Yer Almalıdır)
İçerikleri oluştururken dikkat etmemiz gereken noktaları sizler için yazdım. Listede yer alan noktalarda dikkat etmemiz gereken önemli yerler kesinlikle sadece anahtar kelime olmamalıdır. 

İçeriklerde bir diğer önemli nokta kelime arasında yer alacak olan anahtar kelimelerdir. Sürekli anahtar kelime kullanımı içeriğinizde spam etkisi yaratabilir. Bu durumları engellemek için içeriğinizi olabildiğince sade ve anlaşılabilir cümleler kurmalısınız. 

Olması gereken içerik uzunluğu : 200-500 kelime.

İçerik uzunluğunuzun ikiyüz ile beşyüz kelime olması içerik kalitenizi yükseltecektir. Bu duruma bağlı olarak içeriğin farklı anahtar kelimelerde de sıralamalarda yer almasını sağlayabilir. Buna dikkat etmeniz site otoritesinin yükselmesine sebep olacaktır. 

Site otoritenizin yükselmesi için dışarıdan backlink almanız gerekmektedir. Doğal yoldan backlink oluşturmak içinde farklı kullanıcıların sitenizdeki içeriği beğenip kaynak olarak sizi göstermelerinden gerçekleşir. 

Bugünkü konumuzda sizlere yararlı olacağını düşündüğüm SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır onu anlattım. Size faydasını olacağını düşündüğüm Blogger SEO konusunu da incelerseniz sevinirim. Konuyla ilgili düşüncelerinizi yorumlarda belirtirseniz güzel olur. 

2 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkür ederim çok yararlı bir paylaşım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Yardımcı olabildiysem çok güzel :)

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.