Header Ads

Neden Google için Site Geliştiriyorum

Neden Google için Site Geliştiriyorum

Evet başlıktan da anlaşıldığı gibi onlarca arama motoru varken neden Google için site geliştiriyorum. Google diğer arama motorlarından neden daha önemli.

Google için Site Geliştirmek

Bulunduğunuz yada yaşadığınız ülkeye göre arama motorları kullanımı değişkenlik göstermektedir. Bunun sebebini tam olarak bilmiyorum, Kesin olarak bu konuda bir şey diyemem ama ülkemizde yaygın olarak kullanılan arama motorlarından birisi kesinlikle Google'dır.

Bunun için İnternette biraz araştırma yapmanız yeterlidir. Yandex, Yahoo, Bing gibi arama motorları ülkemizde yaygın olarak kullanılmamaktadır. Bir içeriği sadece Yandex, Yahoo yada Bing eklemeniz sitenize gelecek olan ziyaretçiyi düşürecektir.

Örnekli Anlatım

Bunu daha iyi anlatmak gerekirse karşımızda 1000 kişi var. 900 kişi üzerinde Google yazan bir elbise giymiş. Geri kalan 100 kişiden 50'si Yandex yazan diğer 50'si ise Bing yazan elbise giymiş. Sizde elinizde bir anket ile geziniyorsunuz. Karşınızdaki 1000 kişinin içerisinde 500 kişi anket doldurmayı seviyor. 

Siz insanlara sırayla anketteki soruları soracaksınız. Öncesinde biri geliyor size ve Yandex'te anket seven kullanıcı sayısı 2, Bing'de anket seven kullanıcı 4'tür. Geri kalan anket doldurmayı seven kullanıcı ise Google'dadır diyor. Şimdi siz anketin daha çok cevap almasını istiyorsanız Yandex yada Bing gitmek yerine Google gidersiniz demi. 

İşte bu yüzden bir çok webmaster sitelerini Google'da ilk sıralara getirmeye çalışır. Hepsinin ortak yönü ve düşüncesi de bu yöndedir. Tabi bu durumu değiştiren etkenlerde oluşmaktadır. Eğer siteniz farklı bir ülke hakkında bilgiler paylaşmak istiyor ve farklı bir ülkenin kullanıcısına ulaşmak istiyor öncelikle o ülkede yaygın olarak kullanılan arama motorunu araştırmalı ve o arama motoru hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmalıdır.

Aslında arama motorları kullanıcıların bir araya toplandığı bir ortamdır. Önemli olan ve Arama motorlarının da hedeflediği konu arz ve talebi doğru şekilde karşılamaktır. Umarım bu konuda biraz sizi aydınlatmış yada bir fikir sahibi olmanızı sağlamışımdır. Yorumlarda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. 

9 yorum:

  1. Aslında google kimse site yapmak istemiyor, Google bu işin yani internet ortamının patronu sayıldığı için herkes Google'ye ayak uydurmak zorunda kalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkür ederim. Çok doğru bir noktaya değindiniz :)

      Sil
  2. yazınız çok hoşuma gitti facebookda paylaşmak isterim izninizle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kaynak olarak link gösterirseniz sevinirim :)

      Sil
  3. Gayet başarılı bir yazı olmuş hocam.

    YanıtlaSil
  4. baştan sona bir solukta okudum yazınızı çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. Harika bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.