Header Ads

C# Label Kullanımı

C# Label Kullanımı

C# Label kullanımı hakkında sizlere detaylı bilgiler sunacağım. Bilgisayar yazılımı konusunda detaylı bilgiye sahip olmak ve kendinizi geliştirmeniz için güzel bir paylaşım olacaktır.

C# Label Kullanımı

Label Nedir?

Oluşturduğumuz forumlarda kullanıcıyı bilgilendirecek kelime yada cümlelerin programı yazan yani yazılımcılar için kolaylığı sağlana bilmesi amacıyla kullanılan bir elemandır. İsterseniz editör içerisinde araçlar(tools) bölümünden sürükle bırak yada çift tıklama özelliği ile forumda yerini almasını sağlayabilirsiniz. 

Label tamamen string bir tanıma sahiptir. İçerisine harf,sayı,tarih gibi özellikleri ekleyebilirsiniz. Genellikle bu özelliğe sahip olması ile kullanımında zorlanmazsınız. Yazıyı fazla uzatmadan label kullanımlarına başlayabiliriz. 

Label Kullanımı

Araçlar(Tools) ile kullanımı

Seçtiğimiz label üzerinde çalışma yaparken border kullanarak labelimizi bir nevi kutu içerisine alabiliriz. Css tasarımlarda kullandığımız mantıkla çalışmaktadır. 

label1.BorderStyle = BorderStyle.FixedSingle;

Programımız çalışırken manuel yani el ile label içerisindeki veriyi değiştirmek istediğimiz zaman yapmamız gereken .Text özelliğini kullanmak olacaktır.

label1.Text = "Benim ilk çalışmam";

Program içerisinde aktif olarak görünürlük özelliğini kullanmak istiyorsanız. Bunu yapmanız için gerekli olacak kodumuz .visible özelliğidir. Bu özelliğin iki işlemi vardır. Labelimizin görünür olmasını istiyorsak "true" yapmamız gerekir. Label gizlemek istiyorsak bu değeri "false" yapmamız gerekmektedir.

label1.Visible = true;

Bugün sizlere c# Label kullanımı hakkında biraz kodlu bilgi vermek istedim bu seri devam edecektir. Şuanda kafamda biraz daha bu konu anlatımları hakkında fikirler oluşturmaya çalışıyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.