Header Ads

Google, Arama Sıralaması için TO Kullanmıyor

Google, Arama Sıralaması için TO Kullanmıyor

Google, Arama sıralaması için TO kullanımı ile sitenizin sıralamada yükseldiğini düşünüyor musunuz? Bu konuda güncel bilgileri araştırdım ve değişik sonuçlar ile karşılaştım. 

Google, Arama Sıralaması için TO Kullanmıyor. 

Google, TO kullanıyor yada kullanmıyor diye bir çok forumda ve website sahipleri tarafından sürekli güne gelmiş ve kullanıcılar arasında sürekli olarak fikir ayrılıklarına sebebiyet vermiştir. İnternet sitelerinde yaptığım bazı araştırmalar sonucunda gördüğüm durumlar beni aşırı derecede şaşırttı. 

Çünkü büyük firmaların bu konuda fikirlerini görmek ve deneyimli SEO danışmanlarının bu konuda fikir ayrılığı yaşamaları güzel olmasına güzel de nasıl ilk sıralarda yer aldıkları konusunda biraz kafamı karıştırdı tabi bu konu çok ayrı bir durum.

Geçtiğimi günlerde şunu fark ettim Twitter üzerinden Moz çalışanlarından Britney Muller güzel bir iddaa ortaya koydu. Attığı twitte kaynak olarak Google veri kaydını gösterdi. Tabi o konuda biraz fikirlerim oluştu ve önceliğim kaynak aramaya verdim. 

Kısaca Google Veri Kaydı konusunda kısaca bahsetmek gerekirse yaptığınız bir arama sonucunda tıkladığınız veriler aynı sorgu yada yakın sorgularda size yeniden aynı verinin gelme ihtimalin yüksel olduğunu söylüyor. 

Tabi bu durum kullanıcıların hareketlerine bağlı olarak ilgili içeriğe ulaştırması amacıyla oluşturulmuş bir durumdur. Ama kesin olan yaptığınız seo çalışmaları ile etkilidir. TO'larınızın yükselmesi sitenizin daha çok gösterileceği anlamına gelmemektedir. 

Yaptığınız site dışı seo çalışmaları ile daha etkili yada daha verimli bir şekilde ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Bu durumda bize TO değerinin yüksek olması değil yaptığımı seo çalışmalarının bizim sıralamamızı etkilediği anlamına gelmektedir. 

Fikirlerinizi kesinlikle bu konuda bekliyorum. Yorumlarda bu konuyla ilgili fikirlerinizi belirtirseniz çok sevinirim.

Kaynak

Google Veri Kaydı : https://cloud.google.com/speech-to-text/docs/data-logging

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.