Header Ads

Blogger Site içi SEO Nasıl Yapılır?

Blogger Site içi SEO Nasıl Yapılır?

Blogger seo konusunda sitenizi geliştirirken yapmanız gereken önemli konulardan birisi kesinlikle site içi seo'dur. 

Blogger Site içi SEO Nasıl Yapılır?

Blogger site içi SEO çalışmanız hakkında size bilgiler sunmak istiyorum sıralamalarda yerinizi alırken Google dostu bir site olmanız için yapmanız gerekenler ilk olarak site içi seo çalışmasıdır. 

Öncelikle başlarken anahtar kelime seçiminiz önemlidir. Sitenizin içerisinde yer alacak olan içeriklerin arama motorları tarafından anlaşılabilir olması için ilk olarak yapmanız gereken Blogger > Tema > HTML'yi Düzenle kısmıdır. 

HTML düzenleme ekranında önceliğimiz "Head" tag olacaktır. Kullandığınız temaya bağlı olarak yapmanız gereken ilk şey kod ekranına tıklamanız ve "ctrl+f" aynı anda tıklayarak kod ekranının sol üst köşesinde oluşan arama kısmına "head" yazarak enter basmanız olacaktır. Bu şekilde "head" tagına ulaşabilir ve oradaki düzenlemelerimizi yapabiliriz.

Kod ekranında düzenleme yapmadan önce kesinlikle sitenin yedeğini almayı unutmayın.

Head tag içerisinde temamıza eklenmiş ise "keywords" meta tagı yer alacaktır. Bu tag içerisine sitemizdeki konularla alakalı olacak anahtar kelimeleri yazmalıyız. Anahtar kelimeler arasında "," olması gereklidir.

Temamızı kayıt ederek panel içerisinde yer Ayarlar kısmından Temel  başlığı arasında yer almış olan Başlık ve Açıklama kısmını girmemiz gerekmektedir. Burada dikkat etmemiz gereken önemli konulardan birisi kesinlikle başlığınız 65 karakterden fazla olmamalıdır. 

Açıklama kısmını doldururken 145 karakter üstüne çıkmamanız sizin ve websiteniz için çok etkili olacaktır. Açıklama kısmı arama motorlarında sitenizin ziyaretçilerle ilk tanıştığı kısım olduğu için sitenizi olabildiğince açıklayan ve kullanıcıların dikkatini çekecek açıklama oluşturmalısınız.

Diğer bir konuda sitemizin arama motorları tarafından rahat indeks almasını sağlamak olacaktır. Bunun için yapmamız gereken işlemler şu şekilde yer almaktadır. Ayarlar > Arama Tercihleri kısmına girmemiz ve Meta etiketler başlığı altında yer alan açıklama kısmını biraz önce yazdığımız açıklama ile doldurmamız olacaktır.

Bunu açmamız sitemizdeki içeriklere özel açıklama yani description oluşturmamızı sağlayacaktır. Bu şekilde başlığımız ve içeriklere uygun açıklama oluşturabilir ve ziyaretçilerimizin dikkatini çekebiliriz. Blogger SEO konusunda içerikler üretmeye devam edeceğim sizlere bu konuda deneyimlerimi ve olumlu sonuçları her zaman paylaşacağım. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.