Header Ads

Search Console Anahtar Kelimeleri Arttırmak

Search Console Anahtar Kelimeleri Arttırmak

Search Console Anahtar Kelimeleri Arttırmak

Search Console üzerinden genellikle web sitemiz hakkında bilgileri alırız. Kullanımı genellikler webmaster ve seo danışmanları tarafından büyük bir öneme sahip olduğu için içerisinde yer alan sorgularda kesinlikle önemlidir.

Bir web sitenin "Search Console" içerisinde performans kısmında ne kadar çok sorgu kelimesi yer alırsa sitenin ziyaretçi potansiyeli de bir o kadar artar. Tabi bu durumda yeni başlayanlar nasıl bir çalışma yapmaları gerekmektedir.

Bunun için zorlanmadan şunu söyleyebilirim. İlk zamanlar blog sayfam belirli bir anahtar kelimede yer almadığı için sorgularım boş oluyordu. Bu durumu web siteme içerik oluşturarak çoğaltmayı başardım genellikle içerik oluştururken ilk başlarda çok hata yaptığım için ve "Search Console" kullanmayı bilmediğim için büyük sıkıntılar çekiyordum.

İlk zamanlarıma göre şu an kendimi iyi ve deneyimli hissediyorum bazı forumlarda yer alan konular üzerinde araştırma yapmam ve kendimde konunun üzerine belirli bir çalışma yaparak son bir haftamı güzel bir eğitime ayırmıştım.

Şuan "Search Console" üzerinden baktığım zaman sorgu sayım "33" ve gösterimlerde düşüktü. Ama yaptığım çalışmalar sonucunda şu anda sorgu sayım "143" ve gösterim ve tıklamada gözle görünür bir artış yaşandı.

Öncelikle yapmanız gereken aklınızda bir konuyu belirleyip belirli periyotlar halinde bu konuyla ilgili paylaşımlarda bulunmak. Bu paylaşımların indekslenmesi için "Search Console" üzerinden "URL denetimi" yapmanız yeterli olacaktır.

Bu şekilde hızlı indeks almış ve sonuçlar için bekleyeceğiniz gün sayısını biraz daha kısaltmış olacaksınız. Yazı içerisinde belirli bir yol göstermedim çünkü belirli bir konu değildi sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim.


1 yorum:

  1. Ana odaklandığmız kelimenin dışında içerikten gelen kelimeler de var. Bu kelimeleri bir de kalın yazıyla belirtirsek Google'ın keyword olarak görmesini kolaylaştımış oluruz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.