Header Ads

Yeni Başlayanlar için Güzel Bir Kılavuz - Webmaster Giriş

Yeni Başlayanlar için Güzel Bir Kılavuz - Webmaster Giriş

Yeni bir websitesi için yapmanız gerekenler ve arama motorlarından ziyaretçi gelmesini sağlayabileceğiniz güzel bir kılavuzdur. 

Günümüzde milyonlarca website sıralamalar için ve yönetim için çok zaman harcamaktadır. İnternet sitenizi yönetirken belirli bir planınız ve stratejiniz olmalıdır. Ziyaretçiler için verimli olabileceğiniz düşündüğünüz içeriklerin yer alması gerekmektedir. 

Boş ve gereksiz websileri ile zaman geçirmek istemezsiniz. Bu kılavuzda kesinlikle gördükleriniz işinize yarayacaktır. Ben bu stratejileri ve planları kendim oluşturdum. Kimse tarafından öğrenmedim kendim gözlem ve deneyimlerimi sizlerle paylaşarak aldığım sonuçlar ile sizlere yardımcı olabilecek bir kılavuz hazırlama gereksiniminde bulundum. 

Günümüzde webmaster forumlarında çok fazla konular açılmaktadır. Bu açılan konuların çoğunda kullanıcılar yeni olduğu için detaylı bir bilgiye sahip değillerdir. Deneyimli kullanıcılarda eskisi gibi forumlarda takılmak yerine kendi platformları üzerinden takılmaktadır. 

Bugünkü konumuz ile ücretsiz bir website açarak hem kazanç elde etmenizi hemde sitenizi nasıl ilk sıralarda yer alabileceği konusunda bir seri oluşturdum. Bu serinin ilk adımı ise Webmaster Giriş adı verdim. Umarım faydasını görürsünüz. 

Ücretsiz Website sahibi olmak

Ücretsiz website açarken dikkat etmeniz gereken bir takım noktalar vardır. Bu noktalardan en önemli kısım kesinlikle para kazanmak istiyor muyuz? istemiyor muyuz? bu soruların cevaplarına göre içerikte ilerleye bilirsiniz. 

Alt başlıklar ile anlatacağım konuda istediğiniz konuda rahatlıkla bilgi sahibi olabileceksiniz. Forumlarda genellikle gördüğüm diğer bir konu da aslında bunu seo paketi satan kullanıcılar daha çok yapmaktadır. 

Ücretsiz websiteler arama sıralamalarında ilk sıralarda yer almıyor denmesidir. Ama bunu diyen arkadaşların çalışmalarında kullandıkları websitelerin çoğu nedense ücretsiz websitelerdir. Bunu size ilerleyen zamanlarda daha ayrıntılı anlatacağım. 

Kesinlikle şunu unutmamanız gerekmektedir. Ücretli yada ücretsiz bir website sahibiyseniz kesinlikle şunu unutmayın ayda en az 10 - 15 içerik girmelisiniz eğer siz içerik girmezseniz sitenizden bir şey beklemeyin para kazanmak yada kullanıcı çekmek çünkü siz çalışmıyorsunuz sitenize bir saygı göstermiyorsunuz kullanıcılar neden saygı göstersin. 

Ücretsiz Website Oluşturmak için Neler Yapmalıyım

Ücretsiz website oluşturabileceğiniz bir çok platform bulunmaktadır. Bu platformlar üzerinden güvenli bir şekilde website sahibi olabilirsiniz.

Ücretsiz Website Oluşturmak (Para Kazandıran)

Ücretsiz websiteniz üzerinden para kazanmak istiyorsanız kesinlikle blogger sayfası açmanız size para kazandıracaktır. Blogger sitelerin kullanımı basit ve kolaydır. Google tarafından sunuculara sahip olması da sitenizin güvenilir ellerde olduğunu göstermektedir. 

Blogger Adsense ile bağlana bilen ücretsiz websiteler arasında yer almaktadır. Hızlı indeks alması ve arama motorları tarafından anlaşılabilir olması ile bir çok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. 

Ücretsiz Website Oluşturmak (Para Kazandırmayan)

Para kazanmak istemiyor olabilirsiniz. Sadece düşüncelerimi yazmak ve kendime ait bir sitem olsun diyorsanız. Bu çok normal bir durumdur içeriğinizi yada düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz bir çok platform bulunmaktadır. 

Bunların hepsini sizinle paylaşmak istemiyorum çünkü bazıları cidden güvenlik konusunda çok kötü ve sizi güvenliği kötü bir websiteye yönlendirmek istemiyorum. Bu listede yer alan siteler kesinlikle güvenilir ve kullanımı rahat websitelerdir. 

Güvenli bir şekilde ücretsiz bir websitesi sahibi olabilirsiniz. 

Website Oluştururken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Website oluştururken dikkat etmemiz gereken konu kesinlikle ana kategori tercih etmemizdir. İnternet sitemizin bir fikri bir sloganı olmalıdır. Proje aşamasındayken şu soruları kendimize sormalı ve cevaplamalıyız. Aldığımız cevaplar ile projemiz şekillenecektir.

  • Website ana kategorisi ne olacak?
  • Website içerikleri her zaman günce tutabilecek miyim?
  • Website sitemin adı kullanıcılar tarafından anlaşılabilir mi?
  • Website sitemin fikri nedir?
  • Website sitem üzerinden para kazanmak istiyor muyum?
  • Website sitem için zaman ayırabilecek miyim?
  • Website sitemi bir iş olarak görüyor muyum? (kesinlikle önemli bir soru)
Bu sorular genel olarak karışık listelendi bir önem sırası yoktur. İstediğiniz gibi farklı sorularda oluşturabilirsiniz. Bu sorular arasında dikkat etmeniz gereken tek nokta websitenizi işiniz olarak görüyor musunuz? Bu kesinlikle önemli bir konudur. Websitenizi iş olarak görürseniz her zaman çalışmak ve kazanmak için çok çabalayacaksınız. 

Bu iş size para kazandırmaya başladığı zaman gerçekten bu tadı aldığınız zaman durmak yerine her zaman devam etmeyi tercih edeceksiniz. Sorularımızın cevaplarını yada düşüncelerinizi yorumlarda görmek istiyorum. 

Konumuz biraz uzun oldu kılavuzun ilk aşamasında sizin fikirlerinizi ve düşüncelerinizi belirlemeyi tercih ettim ilk etapta site oluşturmanız ileride bırakmanız size sadece zaman kaybı yaşatacaktır. İlk etapta bunu bilmeniz ve kedinize kurallar oluşturmanız bir fikrin gelişmesinde büyük bir etken olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.