Header Ads

Anahtar Kelime Tercihleri ve Sitelerin Sıralama Tepkisi

Anahtar Kelime Tercihleri ve Sitelerin Sıralama Tepkisi

Anahtar Kelime Tercihleri ve Sitelerin Sıralama Tepkisi

Anahtar kelime tercihleri konusunda bildiğiniz gibi web sitemizin arama motorlarında içeriklerinin ilgili anahtar kelimelerde çıkması için yapılan bir çalışmadır. Aslında kısa tanım olarak bunu söyleyebilirim. Cümle biraz karışık gibi görünebilir ama kesinlikle karış değil. 

Öncelikle anahtar kelime tercihleri oluşturduğumuz içerik ile alakalı olması gerekmektedir. Oluşturduğumuz içerik ve kalitesini göz önünde tutarak sıralamalar hakkında tahminlerde bulunabilir ve hatta ortalama gösterim v.b gibi kategorileri kendinizce tahmin edebilirsiniz. 

Öncelikle anahtar kelime tercihlerini neye göre yapmamız gerekmekte diye düşünüyorsanız tam olarak yerindesiniz. Şimdi ilk olarak Google gibi büyük arama motorları size sürekli bilgiler sunmaktadır. 

Bu bilgiler ile istediğiniz gibi tahminler yürütebilir hatta kendinize yeni anahtar kelimeler bile oluşturabilirsiniz. Peki bu durumu listelemek gerekirse ufak bir başlık kutusu oluşturuyorum oradan konu ile ilgili başlıkları gözden geçirelim.

  • Anahtar Kelime Tercihleri - Giriş
  • Anahtar Kelime Tercihleri - Anahtar Kelime Oluşturma
  • Anahtar Kelime Tercihleri - Sıralama
  • Anahtar Kelime Tercihleri - Sıralama Tepkisi

Anahtar Kelime Tercihleri - Giriş

Anahtar Kelime giriş konusunda şimdi ilk olarak arama motorlarının size sürekli olarak bilgi sunduğunu bilmeniz gerekmektedir. Yazdığınız bir "SEO" kelimesi ile ilgili size binlerce ve hatta milyonlarca bilgi sunabilir. 

Google bilgileri sunarken kullanıcıların ortak eğilimleri yani yönelimlerine (İlgi Alanları) göre size sayfa üstünde, yanında ve alt kısmında bunları belirtmektedir.  Örneğin bir içerik oluşturacağınız zaman kullanıcıların yazdığınız kelimede farklı bir kelime eğilimi olduğunu sayfanın alt kısmından görebilirsiniz.

Bu durum sitenizin içeriğini oluştururken kullanıcıların eğilimleri hakkında anahtar kelime tercihlerinizde etkili bir yöntem olacaktır. İçerikleri düzgün ve kaliteli oluşturmanız sitenizin otoritesini arttırdığı için kısa zamanda uzun yollar kat edebilirsiniz. 

Anahtar Kelime Tercihleri Anahtar Kelime Oluşturma

Anahtar kelime oluştururken genellikle çok fazla yaptığımız bir hata anahtar kelime hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığımızdır. Peki bu bilgilere nasıl ulaşabiliriz?, Anahtar kelime örnekleri verebilir misin?  Gibi sorularınız kesinlikle olacak bu yüzden hiç merak etmeyin konuyu tamamen okuduğunuz zaman sıkıntısız bir şekilde sıralamalarda yükseleceksiniz. 

Genellikle anahtar kelime oluştururken kelimeler hakkında detaylı bir bilgiye ulaşmak için kullanılan website ve uygulamalar bellidir.  Google Adwords, Semrush, A Href gibi web site ve uygulamalardan yardım alabilirsiniz. Genellikle bu tarz uygulamalar keyword planner adı altında geçmektedir. 

Genellikle bu tarz uygulamalarda (Semrush, A href) ücretli olmaktadır. Bu yüzden belirli bir süre demo hesaplarda kısıtlı olarak takılarak panel hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. İnternet sitelerinizin ve sizin gelişmeniz için sürekli kendinizi güncel tutmanız gerekmektedir. 

Anahtar Kelime Tercihleri - Sıralama

Genellikle anahtar kelime tercihleri sonucu kesinlikle sıralamalarda kendini göstermektedir. Peki size gelen bilgi ile güncel bilgiler doğru mu? Yani yüksek bir anahtar kelimede sıralamaya girmeniz için yapmanız gereken içeriğe sadece anahtar kelime eklemek mi? 

Öncelikle içeriğe anahtar kelime ekledim artık gelir kullanıcı derdindeyseniz. Bu konuda uzak durmanız daha iyi olur çünkü arama motorları sizinle boş zaman harcamak istemez. Bu yüzden seo konusunda çalışmalarını yaparken kesinlikle çok çalışmalı hatta içeriğiniz için belgi 3-4 saat konu hakkında araştırma yapmanız gerekmektedir. 

Anahtar Kelime Tercihleri - Sıralama Tepkisi

Öncelikle içeriği oluştururken "Title / Description" gibi taglara büyük bir önem göstermeniz gerekmektedir. Çünkü içeriğiniz Google tarafından indekslendiği zaman kısa bir süre ilk sıralarda kullanıcılara sunulmaktadır.

Bu sayede büyük bir kullanıcı kitlesi kazanabilir bu sayede kısa bir süreliğinede olsa kullanıcıların içeriğe karşı etkileşimini gözlemleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.