Header Ads

Google adwords nedir?

Google adwords nedir?

Gün içerisinde insanlar internet ortamında farklı arama motorları sayesinde milyonlarca kelime arama yapmakta ve pastanın en büyük payına sahip olduğu için Google bu anlamda kullanıcılar tarafından bilinen ve tercih edilen arama motorları arasında yer almaktadır. Arama motoru kullanım ziyaretçi analizlerine baktığımızda sıralama bu şekilde olacaktır.
  • Google : %89,27
  • Bing : %3,66
  • Yahoo : %3,39
  • Baidu : %0,88
  • Ask Jeeves : %0,55
  • Diğerleri : %2,25
Google Adwords, aracılığı ile örneğin bir ürün,website,kampanya,etkinlik vb. reklamlarınızı yapmanızı sağlamak amacıyla hazırlamıştır. Örneğin bir web siteniz var ve ziyaretçi seviyeni düşük ve yükseltmek daha fazla kişiye ulaşmak marka bilincini oluşturmak istiyorsunuz.
Adwords çalışma mantığı olarak öncelikle size çok sayıda seçenek sunmaktadır. Reklamınızın hangi bölgelerde görünmesini hangi siteler üzerinde görünmesini gibi birçok özelliği size sunmaktadır. Örneğin “kedi” kelimesinde ziyaretçi çekmek istiyorsunuz. Adwords üzerinden anahtar kelime planlayıcısı ile “kedi” kelimesinin aylık kaç arama yapıldığı düşük ve yüksek olmak üzere gösterim maliyetini görüyorsunuz.
Kelimenizin sol tarafında bulunan “tik” özelliğine tıklayarak karşınıza gelen menüden “plana ekle” tıklamanız yeterli olacaktır. Şimdi karşınıza gelen sayfada size “dönüşüm,Ort. EBM, Tıklamalar, Gösterim sayısı, Maliyet vb.” özelikler sunacaktır. Yukarısında bulunan “Planınız TL3” kısmına tıkladığınızda fiyatı düşürebilir veya yükselte bilirsiniz.
Size olacak maliyeti gelecek olan tıklanmaları ve gösterim sayıları hakkında gelişmiş bilgileri sunduğu ve arama motorları arasında pastanın büyük bir dilimine sahip olduğu için Google adwords kullanmanız sizin içinde kazançlı ve karlı bir yatırım olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.