Header Ads

İşlemci nedir? Ve Snapdragon hakkında

İşlemci

İşlemci hakkında tam bir tanım vermek gerekirse “bilgisayarın temel işlem birimini oluşturan, belirli mantık ve matematik işlemlerini elektronik olarak yapabilecek biçimde, verilen komutları yorumlayan ve yürüten, yongalardan oluşmuş tümleşik devre.”
Tanımdan yola çıkarak işlemci hakkında şunu söyleye biliriz. Bilgisayarımızda olmazsa olmaz bir parçadır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikle birçok işlemci tipi oluşmakla beraber birçoğu da artık kullanılmaz durumdadır.

İşlemcilerin gelişmesinde etkenlerden birisi ise teknolojide donanıma yapılan yatırımlar kadar yazılımlara yapılan yatırımlarda artmıştır. Eskiden kullandığımız yazılım editörleri ile şimdiki yazılım editörleri arasında inanılmaz farklar söz konusudur.
Kullanıcıların daha verimli platformlar üzerinde işlem yapabilmelerini hedefledikleri için firmalar artık telefonlardaki işlemcilere de ciddi miktarlarda yatırım yapıyorlar. Örnek vermek gerekirse snapdragon işlemcisi son zamanlarda çok fazla göz önünde bulunmaktadır.

Snapdragon işlemcisi nedir?

Snapdragon işlemcisi Qualcomm tarafından cep telefonlarımız(akıllı telefonlar),Tablet bilgisayarlarımız için tasarlanmış bir çip üzerinde sistemdir. Scorpion Türkçe karşılığı akrep takma isimli snapdragon SoC, Qualcomm’un yüzde yüz kendi tasarımı ile birlikte Snapdragon işlemci Cortex-A8 çekirdekleri ve ARM ile benzersiz özelliklere sahiplik etmektedir.ARM v7 komut kümesine dayanmaktadır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.