Header Ads

Site analizi ile siteniz hakkında daha iyi bilgiler alın

Site analizi ile siteniz hakkında daha iyi bilgiler alın

Web site analiz ile sizde sitenizdeki gelişmeler hakkında bilgi alabilirsiniz. Peki site analiz nasıl yapılmalıdır? Nelere dikkat etmemiz gerekmektedir? Rakiplerimiz ve biz ne konumdayız? Gibi soruları cevaplayabilirsiniz.



Öncelikle site analiz konusu sizin internetteki “index” sayınızdan başlar ve bir çok özelliği listeler. Peki her site analizleri doğrumu aslında bu konu biraz karışık çünkü birçok web sitenin altyapısı farklıdır. Birinde “Google index”leriniz görünmezken diğerinde görüne bilir bu yüzden site analiz konusunda bir çok web siteden yararlanacağız. İlk olarak size verimliliği yüksek analiz yapabileceğiniz siteleri sunmak istiyorum.
  • https://wmaraci.com/site-analiz
  • http://www.siteanaliz.com/
  • https://fixerkit.com
Genellikle kullandığım siteler bunlar ama şiddetle tavsiye edeceğim sitelerden birisi kesinlikle fixerkit çünkü tamamen türklerin yaptığı bir projedir. Sitenizin sıralamasından başlar ve bütün alanlarda web masterlerın işini yapabilecek eklentileri bulunmaktadır.

Site analiz nasıl yapılmalıdır?

Öncelikle yukardaki listeden bir web site seçmeliyiz. Seçtiğimi sitenin analiz kısmına web sitemizi girerek sitemiz hakkındaki durumlarını öğrenebiliriz. Örneğin : arama motorlarındaki “index” sayısından “backlink” sayısına kadar birçok sıralamayı ve internetteki bilinirliğimizi listeleriz. Bu konuda önemli olanlardan birisi kesinlikle sıralamalardaki konumumuzdur. Site analizi sizin internetteki yerinizi belirleyen bir kısımdır. Bunu kesinlikle unutmayalım.

Nelere dikkat etmemiz gerekmektedir?

Analiz sırasında tek bir siteye bağlı kalmamamız gerekmektedir. Sebebi ise analiz sonuçlarımız bazı sitelerde farklı yada hiç görünmeyebilir ve bu sefer yanlış bir strateji uygulamak zorunda kalabilir. Bu durumda sitemizin ziyaretçi kayıpları dahi olabilir.

Rakiplerimiz ve biz ne konumdayız?

Örneğin bir a sitesi ile siteniz aynı kategori içerisinde. Sitenizi a sitesinden daha popüler bir hale getirmeyi hedefliyorsunuz. A sitesiniz analiz ederek paylaşımda bulunduğu platformları öğrenebilirsiniz. Bu durumda kendi sitenizi de analiz ederek hangi platformlarda eksik olduğunuzu görebilir ve rakibinizin önüne geçmek için yapmanız gereken stratejiyi planlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.