Header Ads

Web sitesi google ekleme işlemi nasıl yapılır?

Web sitesi google ekleme işlemi nasıl yapılır?

Merak ettiğiniz bir diğer konu ise web sitesini nasıl Google ekleyebilirim. Web sitemi otomatik kayıtlardan eklesem yararlı olur mu? Gibi merak ettiklerinizi cevaplayacağım. Öncellikle Google neden sitemizi eklemeliyiz ondan bahsetmeliyim.

Web sitemi neden Google eklemeliyim?

Arama motorları arasında dünya çapında pastanın en büyük payına sahip olan firmaları listelemek istersek Google kesinlikle ilk sırada yerin almaktadır. Tabi bu durumda Google sitenize daha çok ziyaretçi getireceği anlamına gelmektedir. Bu yüzden diğer arama motorlarına göre seo çalışmaları yaygın olarak Google arama motoruna yapılmaktadır.

Web sitemi neden otomatik kayıt sitelerinden eklememeliyim?

Öncelikle web sitenizin kayıtlarını örneğin; arama motoru,alexa,dmoz vb. platformlara otomatik değil de kendiniz eklerseniz. İleride oluşacak hata yada durumlardan ilk olarak sizin haberiniz olacaktır. Bu durumda müdahale edebilme imkanınız kesinlikle çok hızlı olacağı için oto kayıt sistemleri pek verimli değildir.

Nasıl eklerim?

İşte sorunuzun cevabı Google sıralamalarına girmek için ilk olarak yapmanız gereken. “ https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html “ adresine giriş yaparak bizden istediği bilgileri doldurmak. İstenilen bilgiler çok fazla değil aksine çok basit iki tanedir. İlk olarak “URL” yazan kısma web sitemizi yazıyoruz. İkinci olarak “yorum” kısmına siteniz hakkında ufak bir bilgi yazarak “adres ekle” butonuna tıklamamız yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.