Header Ads

Backlink nedir?

Backlink Nedir?

Backlink web sitelerinizin pagerank değerlerinin yükselmesini amaçlayan bir çalışmadır. Arama motorları sitenizin içindeki gelişmeleri önemsediği gibi sıralamada site dışında yer alan linklerinizi de önemsemektedir. Backlink çalışmaları site dışı seo olarak geçmektedir.



Öncelikle çalışmalara başlamadan önce backlink değerinizi öğrenmeniz çalışmadan sonra geldiğin noktaları görmeniz için kesinlikle güzel olacaktır. Peki backlink sayımı nasıl öğrene bilirim diyor iseniz arama motoruna “link:siteniz.com” yazmanız gerekmektedir. Bu şekilde arama motorları sitenize gelen backlinkleri size sunacaktır.
Backlink çalışmaları sırasında pagerank dğeriniz ve sıralamanız yükseldiği gibi dikkat etmeniz gerekenlerden biride kesinlikle sitenizi spama düşürmeyin genellikle bir çok forumda fark ediyorum. Kimse backlinklerini önemsemeden paylaşımda bulunuyor. Ufak seo şirketleride bu durumdan faydalanmakta olduğu için ucuz fiyatlara backlink paketleri sunmaktadır.

Backlink Arama motorları tarafından nasıl görünmektedir?

Arama motorları tarafından backlink yararlı mı? Zararlı mı ? derseniz aslında ufak bir örnek ile size bu konuyu anlata bilirim. Örneğin bir “bakkal” arıyoruz. Yakınlardaki bir dükkana gidip “bana en yakın bakkalı söyler misin?” dedik. Dükkanda bize “en yakın bakkalın 50 metre ilerde olduğunu” söyledi.
Bizde dükkanın dediği gibi gittik ve “bakkalın” orda olduğunu öğrendik. Aslında arama motorları da bu konuya böyle bakmaktadırlar. Yani sitenizin başka siteler tarafından bilinirliği arama motorları tarafından iyi bir site olduğunu göstermektedir.
Peki sitemize ziyaretçi kazandırır mı derseniz evet çünkü backlink için paylaşım yaptığınız sitelerdeki kullanıcılar içeriğiniz iyi ise sizi bir konuda deneyimli olduğunu için sürekli ziyaret etmeye başlayacak ve buda size sürekli ziyaretçi gelmesi anlamına gelecektir.

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.