Header Ads

Hosting Nedir?

Hosting Nedir?

Web siteleri için önemli bir nokta olan hosting artık günümüzde daha verimli bir hale gelmiştir. Öncelikle hosting örnek vermek gerekirse bir "arsa" gibi düşünelimve bu duruma göre web sitenizde eviniz olacaktır. Web sitenizin internet ortamında bir alanı olmasını sağlamaktadır. Hosting sunucu içerisinde size verilen bir alandır.



Hostinglerde genellikle "ekonomik,girişimci,kurumsal" gibi planlar bulunmaktadır. Bu planlar kullanıcıların daha verimli kullanabilmesi hedeflenmektedir. Hostinglerde "cpu,ram,harddisk,trafik" özellikleri yer almaktadır. Bu özellikler sitenizin daha verimli olmasını sağlamaktadır.

Hosting özellikleri ve gereklilikleri nedir?

Hosting özellikleri dediğimiz gibi "cpu,ram,harddisk,trafik" yani aslında yıllık bir bilgisayar kiralamak gibi bir durumdur. "cpu,ram" yüksek olması sitenizde yapılan işlemlerin hızlı olmasını sağlamaktadır."Trafik" hızını yüksel olduğunda kullanıcılarınızın sitenize hızlı bağlanmasını sağlamaktadır. Genellikle "Trafik" hızı yüksel olan hostingler seçilmektedir. "harddisk" sınırlı yada sınırsız olması sizin yaptığınız kodlama ve sitenizdeki planınızla alakalıdır.Çok sayıda medya veya dosya özelliği kullanıcak arkadaşlara sınırlı kullanılmasını pek tavsiye etmemekteyim sınırsız kullanımları daha iyi olacaktır.
Gereklilikleri konusunda hosting alıcağınız şirketleri önceden araştırmanız daha iyi olacaktır. Genellikle teknik destek ve canlı destek konularında hızlı ulaşım sağlayabiliceğiniz bir hosting firması seçerseniz herhangi bir durumda size yardımcı olabilirler.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.