Header Ads

Vekil sunucu diğer adıyla Proxy nedir?

Vekil sunucu diğer adıyla Proxy nedir?

Proxy yani Türkçesi vekil sunucu yada yetkili sunucuyu sizler için açıklayacağız. Öncelikle Proxy nedir onu öğrenelim ilk olarak Proxy internette gezinirken bilgisayarımız ve internet ağımız arasında ara buluculuk yani daha iyi bir tabirle ara sunuculuk yapmaktadır.
İnternette iyi niyetli olan siteler gibi kötü niyetli sitelerde yada programlar bulunmaktadır. Proxy bu durumu ortadan kaldırmamıza olanak sağlamaktadır. Çalışma mantığı da basit ve etkilidir. Örneğin bir web sitesine gireceksiniz ama siteye güvenemediniz. Bu durumda Proxy kullanarak internetteki kimliğinizi koruya bilirsiniz internetteki kimliğiniz ip adresini ve kişisel bilgileriniz olacaktır.

Proxy serverlerın güvenli olmalarındaki sebep nedir?

İnternette dolaşırken bize ait olan yada değişkenlik gösteren ip adresimizin başka siteler tarafından bilinmemesini sağlamaktır. Kullanıma bağlı olarak Proxy sunucuları da güvenlik önlemleri almıştır. Örnek vermek gerekirse onlarında kendilerine ait bir kara listesi vardır. Örneğin a sitesi kullanıcılara zarar vermesi hedefleniyor. Sizde a sitesine giriş yapmayı düşünüyorsunuz ve Proxy kullandınız eğer a sitesi kullanıcılar için kötü yazılım kullanıyor ise Proxy sunucuların da kara listesinde olacağı için Proxy sunucuda girişleri de kapalı olacaktır. Bu sayede size istemeden yönlendirilen web sitelerden korumuş oluyor.
Proxy programlarına örnek olarak hotspot,vpn gibi programları önerebilirim.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.