Header Ads

Arama motoru optimizasyonu nasıl yapılır?

Arama motoru optimizasyonu nasıl yapılır?

Merhaba, Arama motoru optimizasyonu bir diğer adıyla da “search engine optimization” kısaltmak gerekirse “seo” olarak sıkça duymaktayız. Peki sitemizi optimize etmemiz arama motorları için neden önemlidir? Öncelikle sizlere arama motorunun birçok yapıdan oluştuğunu ve güncellendiğini söyleyebilirim. Sitenizin sıralamalarının yükselmesi ve daha sağlıklı kullanıcılara ulaşmanız için öncelikle sitenizin arama motorları tarafından sağlıklı algılana bilmesi gerekmektedir. Bu kısımda teknolojik gelişmelerden haberdar olmamız anlamına geliyor.



Arama motorları site sıralamasında nelere dikkat eder?

İlk olarak sitenizin kodlama yapısını incelemektedir. Yani sitenizin arama motorlarının daha sağlıklı verilere ulaşabilmesi için “html” kodlamamızda kesinlikle temiz ve düzgün yapmamız gerekmektedir. Bunu anlamak için büyük firmaların yaptığı web site kodlamalarını incelemeniz aslında daha iyi olur. Peki o nasıl olacak derseniz örneğin wikipedia yada linkedln gibi web sitelerin sayfa kaynaklarına bakarak html düzenlerini nelere dikkat ettiklerini görebilirsiniz. Tabi birçok arkadaşımız bu konuda biraz isteksiz olabilirler o yüzden site w3c ile sitenizdeki kod hatalarını görerek geliştirme yapabilirsiniz.

Optimizasyonu yaparken nelere dikkat etmeliyim?

Bu konu cidden sıkıntılı aslında açıklamak gerekirse sitenizin kesinlikle belli meta tagları olması gerekmektedir. “title,keywords,description,favicon” .vb tagları sitenizde yer almalıdır. Diğer konulardan biride kesinlikle sitenizin içeriği ile alakasız yani “spam” olacak kelime ve taglardan uzak durmanız gerekmektedir. Yani siteniz bir “araba” sitesi ise bu durumda popüler diye “kedi , köpek” gibi içerikle uyuşmayan şeyleri eklemeyiniz. Bir diğer konuda sitenizdeki resimlerde “alt,title” gibi etiketleri kullanmanız sitenizi görsel aramalarda da ziyaretçi çekmesini sağlayacaktır. Diğer konulardan biride kesinlikle sitenizin hiyerarşik bir düzeni olmalıdır. Paylaşımlarınızın yada kategorilerinizin olması sitenizi daha verimli bir hale getirir yani “siteniz.com” bu kısım her şeyi kapsamakta iken “siteniz.com/kedi/” demeniz sitenizdeki “kedi” kategorisini belirteceği için arama motorundan ziyaretçi çekmenizi sağlıcak için bir konu olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.