Header Ads

Google arama motoru nasıl yapılır? Adsense ile arama motoru yap

Google arama motoru nasıl yapılır? Adsense ile arama motoru yap

Bugün sizlere google arama motoru gibi bir arama motoru oluşturarak. Kazanç sağlamanızı anlatacağım. Google devasa bir internet ağına sahiptir. Seo konusunda da ilk olarak google sıralamalarına dikkat etmekteyiz. Google bu kadar büyük bir veriye sahip olduğu için adsense kullanıcılara hem kazanç sağlayabilmeleri hem de kendilerine özel bir arama motoru yapabilmeleri için bir seçenek sunmaktadır. Kazanç konusunda yapmanız gerekenlerden birisi kesinlikle bir adsense hesabınız olmalıdır.



Yapmamız gereken ilk olarak adsense sitesine giriyoruz. Ana sayfada bulunan menüden “Reklamlarım” kısmına tıklıyoruz. Açılan menü içerisinde “Arama” yazan kısma tıklıyoruz. Karşımıza “Özel arama motorları” sayfası gelecektir. “Yeni özel arama motoru” butonuna tıklayarak kendimize özel bir arama motoru yapmaya başlaya biliriz.

Google arama motoru nasıl yapılır? Adsense arama motorunda dikkat etmemiz gerekenler

Öncelikle yaptığımız işlemlerden sonra bize Google bir kod verecektir. Web sitemizdeki sayfaya o kodu yerleştiriyoruz. Artık yapılan aramalar ile kazanç sağlayabiliriz ama dikkat etmemiz gereken nokta kesinlikle ara yaptığımızda sonuçlara tıklamamız gerekmektedir. Çünkü Google bunu algıladığı zaman sahte tıklama yada “spam” olarak görmektedir. Hesabınız banlanabilir o yüzden aram yaptığınızda sonuçlara tıklamamaya çalışırsanız iyi olacaktır.
İkinci konu ise yaptığımız ayarlarda düzenlemelerde bulunabiliriz. Sonuç sayfasının nasıl görünmesini istiyorsak yada tasarım gibi konularda Google bu konuda yardım etmek amacıyla generatörleri bulunmaktadır. Google’da biraz inceleme yaparsanız konu hakkında bilginiz olacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.