Header Ads

Profesyonel web sitesi tasarımı nasıl yapılır?

Profesyonel web sitesi tasarımı nasıl yapılır?

Kullanıcı deneyimlerini arttırmak ve ziyaretçi sayınızı yükseltmeniz için önemli olan konulardan biriside kesinlikle profesyonel tasarlanmış bir web sitesidir. Arama motorlarından ziyaretçi çekmeniz iyi bir şey olduğu kadar ziyaretçilerin sitenizi anlaya bilmesi de o kadar önemlidir.



Öncelikle kullandığınız tasarım yada yaptınız site tasarımını yanınızdaki arkadaşlarınıza sunabilirsiniz. Site içerisinde gezinmelerini isteyebilir ve sitenin amacının ne olduğunu sorarak konuya başlayabilirsiniz.
Örneğin bir “para kazanmak” üzerine bir web sitesi kurduk. Kullanıcıların içeriklerde gezinmesini ve makaleleri okumasını hatta beğenirlerse sitenize kayıt olmasını istiyorsunuz.
Şimdi verdiğimiz örnekten yola çıkarak sitenin hayali analizlerine bakalım eğer tasarımınız kötü ise kullanıcı analizlerini incelerken sitede geçirdikleri süre ve giriş çıkış sayfaları bizim için ilk etapta önemli olacaktır. Kötü bir tasarıma sahip bir site ise sonuçlar şu şekilde olacaktır. Site içerisinde makale okunmadığı için sitede geçirilen süre 1-2 dakikadan bile kısa ve giriş yapılan sayfalar ile çıkış yapılan sayfalar genellikle aynı olacaktır.
Peki bu durumu nasıl kurtarmamız gerekmektedir. Öncelikle aynı örnekten yola çıkarsak kullanıcı bir içeriğinize ulaştı. Sayfanın üst kısmında içeriğin hangi kategoriye ait olduğunu göstermesi gerekmektedir. Gerekirse kullanıcıların makale için yaptıkları oylama ve hatta yorum yazabilme özelliği de olmalıdır. Bu özellikler sitenizde geçirilen süreyi yükseltmeye başlayacaktır.
İkinci olarak sitenizdeki renk yoğunluğu genellikle beyaz renk çok fazla tercih edilmektedir. Çünkü kullanıcılar beyaz arka plana alışmıştır. Bu yüzden arka plana resim koymak yazıyı okumayı kesinlikle zorlaştıracağı için içeriklerde başlık harici yazı renklerinde ve arkada plan renklerinde oynama yapmamamız bizim için daha iyi olacaktır.

Profesyonel web site tasarımında hız önemli midir?

Tasarımınızın hızlı açılması demek kullanıcının sitenizdeki içeriğe hızlı ulaşması anlamına gelecektir. Bu sayede kullanıcılarınız sitenize geri dönüşüm sağlayabilir. Geri dönüşümlü kullanıcı demek sitenizin trafiğinin sürekliliğini gösterecektir.

Resim kullanımı önemli midir?

Sitenizde arka planda resim kullanımından kaçınmanız sizin için çok önemlidir. Çünkü ziyaretçiler sitenizin body kısmında resim olduğunda içeriğinizin ön planda olmasını engelleyebilir hatta site hızınızı kesinlikle düşürebilir. Bu yüzden sitenizin body kısmında resim yerine renk kodu kullanmanız sizin için de daha güzel olacaktır.

Profesyonel web site tasarımı seo için önemli midir?

Web siteniz için seo önemli bir konudur. Tasarımınızın ziyaretçiler kadar anlaşılması ne kadar önemli ise arama motorları tarafından anlaşılabilir olması da o kadar önemlidir. Çünkü sitenizde paylaştığınız içeriği ziyaretçiden önce arama motoru robotları incelediği için kodlamanızın düzenli ve arama motorları tarafından anlaşılabilir olmaları çok yüksek öneme sahiptir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.