Header Ads

Meta Tag Neden Önemlidir?

Meta tag web sitenin bilinirliğini arttırır

Meta tag konusunda herkesin kafası karışık aslında kimine göre meta tagların da hepsini kullanmamız gerekir, kimine göre iste hiç kullanmamakta bir şeye yaramaz. Aslında meta tagları karmaşık görünmese de arama motorları için karmaşık bir yapıya hizmet etmekteler.



Örneğin bir web sayfasını göz önüne alalım meta tagları web sayfası hakkında ufak bir bilgi vermektedir. Peki bu bilgileri nerede kullanıyor arama motorları? İlk olarak anlamamız gereken arama motorlarına uygun bir web site önemli olsa da bir tık daha önde olması gereken kullanıcının anlaya bileceği bir web sitesi kurmak bunu unutmamamız gerekiyor.
Şimdi örneğimize geri dönersek meta tag kullanarak sitemiz hakkında ufak doneler sunmaktayız. Örneğin web sitenin başlığını, anahtar kelimelerini ve sitenin içeriği hakkında kullanıcıya ön bilgi ve bunun dışında sosyal medya platformunda görünmesini istediğimiz başlığı, açıklamayı ve hatta sosyal medya kullanıcılarımıza özel olarak ayarlaya bileceğimiz bir görseli.
Tabi bu konuda dikkat etmemiz gereken önemli noktalardan biri ilk olarak arama motorunun sitemizi daha sağlıklı anlayabilmesi için gerekli meta taglarını kullanmamızdır. Diğer kısımda kullandığımı sosya medya meta tagları aslında site trafiğimizi yükseltmeyi hedefleyen kaynaklardır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.