Header Ads

Strateji belirleyerek web sitenizi geliştirin

Strateji belirleyerek web sitenizi geliştirin

Strateji belirlemeniz sitenizin ilerleyen zamanlarda daha verimli performans elde etmesini sağlamaktadır. Bunu farklı yöntemler ile de yapabilirsiniz. Yapmanız gereken sitenizdeki kategorileri belirlemek öncelikle kendinize ana kategori belirlemeniz gerekmektedir. Belli konularda paylaşım yapmanız ziyaretçilerinizin bir konuda ait bilginiz olduğunu belirler. İlk etapta birden fazla kategori oluşturmanız sitenizi dolu göstermiş gibi olsa da eğer kendiniz sıfırdan bir site oluşturuyor ve hiç yatırım yapmıyorsanız sitenizin bir ana kategorisi olması sizin için de verimli çalışmanızı ve işinizin işleyişinin verimli olmasını sağlayacaktır.

Strateji belirlerken ilk yapmamız gereken

Öncelikle çok çalışmak size çok kazandırır mantığını silmeniz gerekir 8 saat çalışarak kendinizi zorlamanızdan daha iyi bir yöntemde verimli çalışmaktır yani 4 saatlik verimli bir çalışma 8 saatlik çalışmadan daha iyi olduğu için kendinizi kesinlikle 4 saatlik çalışma mantığına indirin çünkü 8 saat çalıştığınızda ziyaretçi kayıpları yaşamanıza yada sitenize zarar vermenize sebep olacaktır.

Çalışma saatlerimin verimli olduğunu nasıl anlarım

Öncelikle her zamanki çalışma tarzınız ile analizlerinizi inceleyin ve bir kenara not alın. Şimdi yapmamız gereken kendimize bir çalışma programı çıkartmak gün içerisinde kendinizi iyi hissettiğiniz saat aralığını belirleyin ve bu saatlerde sitenizle ilgilenin hani bu saat dilimi size kalmış normalde 6 saat çalışıyor olabilirsiniz bunu daha verimli yapmak için 3 saate çekebilirsiniz. Zaman aralığını belirlediğimize göre ikinci yöntem de sitenizin ana kategorisini belirlemektir.

Site ana kategorisi neden önemlidir

Site ana kategorisinin önemli olmasının sebebi ziyaretçileriniz örneğin kediler hakkında bilgi almak istiyorsa sitenizin ana kategorisini hayvanlar yapmanız ve alt kategori olarak kedi yapmanız sizin için daha iyi olacaktır. İlerleyen zamanlarda kediler kategorisinde paylaşılan içerik artık tükendiğinde köpekler alt kategorisi oluşturup devam edebilirsiniz. Bu sayede hayvanlar hakkında bilgi almak isteyenler de sitenizdeki gelişmelerden sebep sizi tercih edecektir.
Bu konuda dikkat etmemiz gereken hepsini bir anda açmak yerine sırayla tamamlamak olacaktır. Sitenizin verimliliği ve ziyaretçilerin geri dönüşümü sizin de kazanç sağlamanız anlamına gelecektir.

Alt kategori sayım çok olursa iyi daha iyi olur

Öncelikle strateji belirlerken sitenizin dolu olması tabi önemlidir. Ama unutmamamız gereken noktalardan birisi ise sitenizde 50 tane alt kategori var ama bunlardan sadece 5 alt kategorisinde paylaşım oluyor. Bu sefer siteniz boş bir site olacaktır. Bunun yerine 5 alt kategoriyi görsün kullanıcılar geri kalanını sırayla doldurursunuz ve ziyaretçilerinizde bu gelişmeleri gördükçe sitenizde geri dönüşümlü kullanıcı sayısı ve yeni kullanıcı sayısı artışlarını fark edeceksiniz.
Çalışma stratejilerimiz şimdilik bunlar hani bende deniyorum elimden geldiğince farklı çalışmalar ve fark ettiklerimi sizlerle paylaşıyorum.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.