Header Ads

Webmaster Forumları - Yeni Başlayanlar için Forumlar

Webmaster Forumları - Yeni Başlayanlar için Forumlardan Backlink Alma Yöntemleri

Webmaster Forumları - Yeni Başlayanlar için Forumlardan Backlink Alma Yöntemleri

Webmaster Forumlarının yer aldığı makalemiz ile sizlere paylaşmak istediğim ve yapıldığı zaman SEO açısından etkilerini görecekleri bir paylaşım olacaktır. Öncelikle Webmaster forumları web site sahiplerinin güncel konuları takip etmeleri ve merak ettikleri konularda kendileri gibi başka site sahiplerinden yardım alabilmeleri açısından kullanımı oldukça yararlıdır. 

Günümüzde yeni başlayan arkadaşların çektiği sıkıntılardan biriside kesinlikle backlink sorunudur. Sağlıklı bir backlink için yapmanız gerekenler ve sitenizi sürekli geliştirmeniz açısından yararlı olabileceğini düşündüğüm bazı önerilerde bulunacağım. 

Webmaster Forumları (Güncel)

  • r10.net
  • wmaraci.com
  • iyinet.com
  • shiftdelete.net
  • webtekno.com
Listemizde yer alan forumlar üzerinden sağlıklı backlinkler elde edebilirsiniz. Peki bunu yaparken nelere dikkat etmeliyim yada nasıl paylaşımlarda bulunmalıyım diye düşünüyorsunuzdur. İlk olarak forumlarda spam yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

Webmaster Forumları - Forumlara Giriş

Webmaster forumlarında yapılan ve çok büyük bir hata olan özensizliktir. Açtığınız konuların hepsi özenli olacak diye bir kural yok ama şunu yapmaktan kesinlikle kaçınmalısınız. Aklıma gelen bazı konu tiplerini sizlerle paylaşayım. 

Webmaster Forumları - Konu Açarken Yapılan Hatalar

Örnek 1
Konu başlığı : İlan paylaşım sitesi 
Konu içeriği : ilanlarınızı paylaşın, ilan paylaş, ilan, satılık ilan (Not : içeriğin hepsi linkli)

Örnek 2
Konu başlığı : www.---.com
Konu içeriği : yeni sitem hemen gelin www.---.com (Not : içerikte sadece yazı var link siteye bağlantı yapılmamış)

Webmaster Forumları - Konu Açarken Yapmamız Gerekenler

Arkadaşlar forumlarda sürekli olarak konu açmaktan uzan durun bir fikriniz yada düşünceniz var ise o zaman fikrinize ve düşüncenize uygun olan kategorilerde paylaşımlarda bulunun diğer türlü forumlar tarafından hesaplarınız kapanabilir. 

Yukarıdaki örnekleri incelersek ilk olarak kullanıcıların yaptığı hatalar ve hatalı düşünceler kesinlikle şu şekilde oluyor. "Abi zaten siteye sürekli kullanıcı geliyo bi hesap açayım da hemen siteme burdan kullanıcı çekeyim" Sürekli forum kullanan arkadaşlar genellikle bu tarz başlıklarla zaman harcamak istemez. 

Yukarıdaki örneklerde anlık hit artışı olabilir. Ama uzun sürmez bugün sitenize gelen ziyaretçi sayısı 10 olur belki 20 ama yarın bu şekilde ilerlerseniz yeni kullanıcı olmaz. Forumlarda ve konularda gezinenler robot değil gerçek insan bu yüzden forumlardaki paylaşımlarımız da özen göstermemiz yani en azından siteyi anlatan bir slogan yada kısa bir yazı hem sizin için iyi olur hemde siteniz için kötü bir ön yargı oluşturmaz. 

1. Örnekte içerik kısmında sürekli anahtar kelime linklemesi yapılmış bu hatalı bir backlink çalışmasıdır. Forumlarda kendi otorite ve düzeni için konularınızı 1-2 gün içerisinde belkide 15dk sonra kapatabilir. 

Sağlıklı backlinkler için yapmanız gereken sitenizi anlatan yada sitenizde yer alan içeriğin kısa bir tanımını oluşturarak en fazla 3 en az 1 kelimede link çalışması yapmanızdır. Eğer isterseniz resim kullanarak paylaşımınızı süsleyebilirsiniz. 

Forumlardaki konularda fazla link kullanımı durumunda size yarardan çok zarar vermeye başlayacaktır. Bunu kesinlikle unutmayın. 

Bir diğer backlink alma işlemide forumlarda oluşturduğunuz hesapların hakkında yada imza kısımlarında sitenizin istediğiniz bir anahtar kelimesine link çalışması yapmanızdır. Yaptığınız bu çalışmalar ile diğer kullanıcıların konularında paylaşım yapmanız durumunda sitenize gelen bağlantı sayısını çoğaltabilirsiniz. 

Bugünkü konumuz Webmaster Forumların karşılaştığım yapılan hataları ve bu hataların başlangıçta kullanıcılara zarar vereceğini düşündüğüm şeylerdi. Umarım faydasını görürsünüz :) Yorumlarınızı bekliyorum.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.