Header Ads

Webmaster Araçları Hakkında Detaylı Anlatım

Webmaster Araçları Hakkında Detaylı Anlatım

Webmaster araçları hakkında merak ettikleriniz ve bilmediğini webmaster araçlarını sizler için listemde yer verdim. Websitenizin sıralamalarda yükselmesi için yapmanız gerekenler...

Webmaster Araçları Hakkında Detaylı Anlatım

Webmaster araçları hakkında detaylı bilgileri yayınladığım makalem içerisinde bilmediğiniz yada duyduğunuz ama kullanmaya bir türlü fırsatınızın olmadığı bir çok eklentilere yada programlara değineceğim. 

Günümüzde internet sitelerinin artması ve websiteler üzerinden kazançların artması ile bir çok kullanıcı kendine ait yada iş yerlerine ait website ve uygulama oluşturmaya başladılar. Tabi bu durumun artması ile bir çok kullanıcı derinliğini bilmediği bir denize atlamış gibi oldu. 

Webmasterların siteleri hakkında detaylı bilgi ve birikime ulaşması tabi zaman ve çaba istemektedir. Bunu yapan website yöneticileri internet sitelerini gün geçtikçe yükseltmeye ve geliştirmeye başladılar. İlk başlarda bilmeden atladığınız bu denizde yüzerek kurtulmayı tercih etmek çok akıllıca bir davranış. 

Websitelerinizin gelişmesi ve daha geniş kitlelere ulaşabilmeniz için yapmanız gereken önemli noktalardan birisi internet siteniz hakkında detaylı bir bilgiye ulaşmaktır. Bunu yapabilmeniz ve bir çok webmasterın genellikle internet sitelerinde kullanmayı tercih ettikleri uygulamaları sizlere detaylı olarak anlatacağım. 

Webmaster Araçları

Webmaster Araçları : Semrush

Webmaster Araçları : Semrush (Ücretsiz/Ücretli)

Semrush uygulamasını kısaca tanımak gerekirse içerisinde sitenizi analiz edebileceğiniz. Güncel arama motorları algoritmasına göre websitenizdeki hataları görebileceğiniz bir uygulamadır. Bu özelliklerinin yanında içerik oluştururken seçtiğiniz bir anahtar kelimeyi uygulama içerisinde aratarak arama motorlarında sorgu hakkında detaylı bilgi almanızı sağlamaktadır. 

Genellikle webmaster araçlarına aşina olmayan kullanıcılar tarafından tercih edilmektedir. Paralı bir uygulamadır ama günlük bir arama kotası ve kayıt olursanız bir websiteyi site içerisine entegre ederek site hakkında gelişmeleri takip edebilmenizi sağlamaktadır. 

Kaynak : https://www.semrush.com/

Webmaster Araçları : Ahrefs

Webmaster Araçları : Ahrefs (Ücretli)

Ahrefs bir çok webmaster tarafından tercih edilmektedir. Raporlama konusunda olsun sitenizin sıralama takipleri konusunda yani kısaca sitenizi a'dan z'ye tamamen tarayıp size güzel raporlar sunan ve istediğiniz bir anahtar kelime hakkında kapsamlı sonuçları size veren bir webmaster aracındır. 

Seo firmaları tarafından çok fazla kullanılmaktadır. Hızlı ve güvenilir bilgiyi sunduğu için parasını ödediğiniz zaman pişman olmayacağınız uygulamalar arasında yerini almaktadır. Yeni başladım ve maddi açıdan zor bir dönemdeyim diyorsanız biraz daha kendinizi geliştirip o zaman satın alın derim. 

Kaynak : https://ahrefs.com/tr/

Webmaster Araçları Ufak Tefek Bilgiler

Webmaster araçları konusuna iki tane örnek verdim çünkü bilgisayara program indirtmek istemedim. Bildiğiniz gibi son zamanlarda sürekli olarak programlarda virüsler oluşmakta size bir program indirtmek ve ileride virüs var diye kötü yorumlar almaktansa güncel internet sitelerini sunmak hem işinizi istediğiniz yerde ve zamanda yapmanız hemde zamandan tasarruf etmenizi sağlamak için böyle düşündüm.

Webmaster araçları ile uğraşmanız onlara zaman harcamanız size bilgi ve deneyim katacaktır. Bilgi hiç bir zaman kötü değildir sadece nasıl kullanıldığı önemlidir. Bunu dikkate almanızda fayda var umarım güzel websiteler ile güzel dostluklar kurabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.