Header Ads

Auto Backlink Kullanımı SEO için Zararlı mı?

Auto Backlink Kullanımı SEO için Zararlı mı?

Auto backlink kullanarak internet sitelerimizin otoritesini yükseltebilir miyiz? İnternet sitemizin değerlerinin yükselmesi arama motorlarında sıralamamızı etkiler mi? gibi sorularınız kesinlikle cevap bulacaktır.

Auto Backlink Kullanımı SEO için Zararlı mı?

Auto backlink kullanımı genellikle Da/Pa değerlerinin arttırılması amaçlanır. Bu çalışmaların yapısı binlerce yada milyonlarca websiteye iyi yada kötü ayırt etmeksizin sitenize bağlantı sunmasıdır. Bilgisayarınızda sadece URL girişi yaparak gün boyunca bağlantılar oluşturabilirsiniz. Bilgisayar başında olmanıza gerek kalmadan istediğiniz gibi bağlantılar oluşturmanızı sağlamaktadır.

Genellikle Auto Backlink Generator adı altında yapılmaktadır. Peki bu yaptığımız çalışma seo açısından yararlı mı? yada zararlı mıdır? bunun cevabı kesinlikle zararlıdır. İnternet sitenizin binlerce yada milyonlarca websiteden gelecek olan bağlantılara tabi ihtiyacı vardır. Ama bilmeniz gereken önemli konulardan birisi kesinlikle sitenize gelen bağlantılar doğal yolla olmasıdır.

Tek seferde binlerce siteden gelecek olan bağlantılar sitenizin spam scorunu yükseltecektir. Bu durumda sitenizin arama motorları tarafından sıralamalarda gerilemesine ve hatta sitenizin ceza almasına sebep olacaktır. Bunu yapmamanız sitenizin sağlığı için daha iyi olacaktır.

Yaptığınız yada alacağınız seo çalışmalarında buna kesinlikle dikkat etmeniz gerekmektedir. İnternet sitenizin bir anda yükselmesi sizi mutlu edebilir. İlk sıralarda yer almayı herkes ister ama çalışmalarımızın sonucu bizi uzun zaman ilk sıralarda tutmasıdır.

Bir anlık ilk sıralarda durduktan sonra sıralamalarda gerilemek moralimizi ve sağlığımızı etkileyebilir. Genellikle bir çok seo firması bu durumu bildiği için çalışmalarını zaman yaymayı tercih eder. Zamana yayılmış olan bir çalışma bizi ilk sıralara getirdiği zaman ilk sıradaki yerimizi kaybetmemiz daha zor olacaktır.

Bu konuda benim fikrim kesinlikle auto backlink generator kullanmamanız olacaktır. Kullanan arkadaşlarınız ilk zamanlar faydasını belki görecekler ama daha sonrasında kesinlikle bunun faydadan çok sitenize zararı olduğunu fark edecekler.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.