Header Ads

İnternet Hız Testi Yapabileceğiniz Güvenilir Siteler

İnternet Hız Testi Yapabileceğiniz Güvenilir Siteler

İnternet hız testi yapabileceğiniz güvenilir websitelerini sizler için sıraladım. Evinizde yada işinizde kullandığınız internet hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz. 

İnternet Hız Testi Yapabileceğiniz Güvenilir Siteler

İnternet hız testi bize hangi bilgileri vermektedir. Gündelik yaşantımızda zamanımızın büyük bir kısmını internette geçirmekteyiz. Peki internet hızımız hakkında neleri biliyoruz? Evimizdeki yada iş yerimizdeki internetin hızını öğrenebilmemiz için bir çok website ve uygulama bulunmaktadır.

Bu sayede evimize internetin hangi sunucu üzerinden geldiğini, hangi IP adresine sahip olduğumuz yada internet servis sağlayıcımız hakkında detaylı bir bilgiye ulaşabiliriz. Tabi internet hızımızın dışında bilememiz gerekenlerden biriside Upload ve Download'dır.

Upload Nedir? 

Upload internet sitelerine yada bir uygulama içerisine dosya aktarımı yaptığımız zamanlarda genellikle kullandığımız bir durumdur. İnternete yükleme yaptığımız zamanlarda Upload hızımızın yüksek olması aktarım yaptığımız dosyanın daha hızlı karşı sunucuya yüklenmesi anlamına gelmektedir.

Download Nedir?

Download genellikle internet sitelerinden yani karşı sunuculardan bir dosyayı bilgisayarımıza veya telefonumuza yüklemek istediğimizde kullandığımız bir özelliktir. Download hızımız ne kadar yüksek olursa sunucuda bulunan dosyayı indirme süremizde hızlı olacaktır. 

İnternet Hız Testi Yapabileceğimiz Websiteler

  • https://www.speedtest.net/
  • https://www.hiztesti.com.tr/
  • https://fast.com/tr/
  • http://speedtest.xfinity.com/
  • https://www.netspeed.com.tr/hiz-testi/


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.