Header Ads

Tablet Bilgisayar Kullanımı ve Gündelik Yaşantımızın Kolaylaşması

Tablet-bilgisayar- Kullanimi-ve-gundelik-yasantimizin-kolaylasmasi

Tablet bilgisayarlar genellikle tercih edilmezler etrafımdaki telefon ve bilgisayar kullanıcılarına sorduğum soruların cevapları ve kendi deneyimim ile sizlere gündelik yaşantınızı kolaylaştıracak bilgiler vereceğim.

Tablet Bilgisayar Kullanımı ve Gündelik Yaşantımızın Kolaylaşması

Tablet teknolojisi eskiye göre günümüzde artık ulaşılması daha kolay bir duruma geldi. Genellikle bilgisayar kullanıcılarının cevapları şu şekilde :
  • Tablet bilgisayarı aldığım zaman oyun oynayamayacağım.
  • Tablet bilgisayarlar donanım açısından çok kısıtlı
  • Tablet bilgisayarlara harici bir donanım takılmıyor. (Ekran kartı, ram gibi)
Evet aslında isyanlarında haklılar sonuç olarak tablet bilgisayarların donanım bakımından telefonlardan bile çoğunlukla geride kaldığı bir noktadayız. Peki tablet bilgisayar kullanımı hayatımızı nasıl kolaylaştırmayı hedefledi?

Sorumuzun cevabı kullanılacağı alana göre değişiklik göstermektedir. Öreğin iş dünyanızda sürekli not almak yada işlerinizi online platform üzerinden takip etmek yada sektörünüzdeki gelişmelerden hızlı bir şekilde haberdar olmak istiyorsunuz. 

İşte bunun için yapmanız gereken bir tablet bilgisayara sahip olmaktır. Hayatınızı minimale indirmek için verebileceğiniz en iyi kararlardan birisi bu olacaktır. Genellikle telefonlarımızdan bütün işlemleri hızlı bir şekilde yapmaktayız. 

Bazı durumlarda bilgisayarda dosya uzantılarına bağlı olarak telefonlarımıza farklı uygulamalar yüklemek yada bulamadığımız için eve yada ofise gidince bakarım konusuna döndüğü için tablet bilgisayarın bize kattığı en iyi durumlardan birisi istediğimiz ortamda bilgisayara minimalde ulaşabilmemizi sağlamasıdır. 

Yüksek bir performans beklememiz tabi hata olur örneğin telefonumuzdan bir video montajını adobe after effect gibi profesyonel yada detaylı yapmak istediğimiz zaman yükseldiğimiz uygulamaların telefonumuzda kısıtlı yani bilgisayar gibi tam verimli çalışmadığı durumlar söz konusudur. Tablet bilgisayarlarda aynı şekilde tek farkı editör üzerinden istediğiniz gibi işlemleri gerçekleştirip yada düzenlemeleri yapıp kayıt alıp farklı bir bilgisayara göndererek oradan işlerinizi devam ettirebilmeniz.

Tablet bilgisayarların asıl amacı işini yine yap ama iş yükünü zamanlı ve periyodik olarak ayarlamaktır. Genellikle bu sebepten firma sahipleri teknoloji yada teknoloji takibinde olan veya da iş yükünü hafifletmek ve yüksek kar elde etmek isteyenler genellikle tablet teknolojisi ile içli dışlılardır. 

Ben artık laptop bilgisayarımı kullanmayı düşünmüyorum bir köşeye koydum duruyor. Seo işlerimi, İçeriklerimi yani site konusundaki her şeyi tablet bilgisayar üzerinden yapmayı planlıyorum. Şu an bu konuyla ilgili bir sıkıntı çekmedim ilerde bu konuyla ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşırım.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.