Header Ads

Neden Herkes Adsense Kazançlarından Şikayetçi

Neden Herkes Adsense Kazançlarından Şikayetçi

Neden herkes adsense kazançlarında şikayetçi bir diğer deyişle neden adsense üzerinden yüksek kazançlar elde edemiyoruz. İşte cevapları

Neden Herkes Adsense Kazançlarından Şikayetçi

Adsense konusunda bloğumu takip edenler bilir genellikle gördüğüm durumlar yada konular hakkında yazı ve içerik paylaşımında bulunuyorum. Güzel yada dikkatimi çeken bir konu olduğu zaman o konuyla ilgili bir içerik oluşturup nedenlerini ve sonuçlarını sizlere paylaşıyorum.

Bugün bir forum üzerinden bir paylaşım dikkatimi çekti paylaşım yapan arkadaş adsense kazançlarından şikayetçiydi. Neden 1,2 kuruş arada 70 kuruş kazanıyorum gibisinden bir paylaşımda bulunmuş.

Şimdi ben z-raporunda biraz bahsetmiştim işimi her şeyi bırakıp adsense üzerinde site geliştirip para kazanmaya çalışan biriyim. Yaptığım araştırmalarda fark ettiğim konulardan birisi kesinlikle biz adsense konusunda kapsamlı bilgiye ve birikime sahip değiliz.

Bunun sebebi sonuç odaklı olmamızdan kaynaklıdır. Yaptığımız çalışmalar hemen kazanç getirsin diye adwords panelini kullanmayı bilmeden yada ek araçları kullanmayı bilmeden birinin bize yol göstermesini tercih ediyor.

Bu konuda sizlere başlıklarla ayrıntılı bir şekilde anlatım yapacağım hem ben bilgilerimi tazelemiş olurum hem sizlerde bu konuda kendinize bir düşünce yada fikir oluşturmuş olursunuz. 

Adsense kazançları neden düşük?

Adsense kazançlarından şikayetçi olan yeni başlamış yada uzun sürelerini vermiş olan insanlar bulunmakta şimdi yeni başlayanları ele alırsak öncelikle adwords üzerinde çok para yazan kelimeleri görünce hemen aklınıza şu düşünce gelmesin " Off 500tl yazıyo siteye ekleyimde hemen para kazanayım bu iş çok güzel" diye düşüpte bir iki gün sonra o düşüncenin yerini "hay böle işin ben .... hani para kazanıyordum firmalar bana haksızlık yapıyor foruma gireyimde hemen şikayet düşüncemi paylaşayım.

Genellikle durum bu peki sebebi ne bunu yapmamızın hepimizin bu konudan şikayetçi olmasının sebebi ne işte o sebepleri listeleyecek olursak.
Sebepler :
  • Anahtar kelimeye reklam verilip verilmediğini araştırmamak
  • Anahtar kelimenin kullanıcılar tarafından tercih edilip edilmediği
  • Adwords yada Adsense paneli kullanımı hakkında bilgi
  • Adsense reklamlarının sitemizdeki uygulanım şekilleri
  • Adsense panelinde reklamların analizleri
  • Adwords panelinde kelime analizi yapmak
  • En önemlisi konuyu araştırmamak ve bu konuda araştırma yapmadan şikayetçi olmak
İşte sebepleri bunlar bu sebepler daha da artış gösterebilir ama genel olarak sebepleri bunlardır. Kazançlarınızın artmamasının sebebi yada kuruş kazanmanızın sebeplerinden birisi sizin konuyu bilmeden yada yanlış bilerek sonuç odaklı çalışmanızdır. 

Adsense kazançlarını yükseltmek için ne yapmalıyız

Adsense kazançlarını yükseltmek için yapmamız gerekenler ilk olarak paneli çok iyi anlamamız gerekmektedir. Bu size saçma yada ben paneli öğrenirim ne var gibi değil siz yeni bir yere gittiğiniz zaman yemek yemek istiyorsanız önce etrafınızdaki dükkanları incelersiniz etrafınıza bir bakarsınız sonra şurası iyi yer burası kötü yer gibi düşüncelerinizi oluşturur ve yemek yiyeceğiniz mekanı seçersiniz. 

Aynı durum yaptığınız her işte önemlidir. Blog yazarı mı olacaksın blogger panelini iyi bilmelisin. Kod yazacaksın kodlama editörünü iyi bileceksin eğer bunları atlayıp ilk olarak blog yada kod yazarsan her hangi bir sıkıntıda durumu nasıl çözeceğini bilemezsin. İşte bu yüzden ilk olarak adsense panelinde 1 - 2 saat zaman geçirmeliyiz nerede ne var bir bakmalı ve panel hakkında bilgi sahibi olmalıyız.

Yapacağımız diğer önemli işlemlerden birisi öncelikle sitemize uygun reklam düzeni oluşturmak. Web sitenizin arka planı mavi olabilir kullanıcıya beyaz arka planlı reklam göstermek işinize yaramaz ve sitenizde kötü bir görüntü oluşur bu sebeple adsense reklam birimi kısmında bize reklamımızın temasını özelleştirmek ve daha kullanışlı olmasını sağlamak için güzel bir araç oluşturmuştur.

Yabancı web sitelerini gezerken menülerin devamında adsense reklamları vardır ve bir çoğumuz bu konuda iç geçirir "reklamı ne güzel siteye eklemiş" diye işte bunun sebebi deneyimli ve bilgi sahi olmasıdır. 

Reklamlarımızın şekillerini temalarını hazırladıktan sonra yapmamız gereken diğer bir konu anahtar kelimelerimizin analizleridir. Bunun için adwords kullanabilirsiniz ama şunu unutmayın adwords kullanımı sırasında bilmeniz gereken ülke genelinde kimlerin adwords kullanımında bulunduğudur. 

Örneğin ülkemizde adwords kullanımı %70 diyelim çok güzel şimdi dikkat etmemiz gereken her kelime bize illa para kazandıracak diye bir kural yok bunun sebebi bir çiçekçi neden bilgisayar ürünleri kategorisine reklam versin ki bunu düşünmelisiniz yani sitenize oluşturacağınız içeriğin anahtar kelimesi çok para veren bir kelime olabilir ama kimse o anahtar kelimeye reklam vermediği sürece kazancınız olmaz. 

İşte bu sebepten anahtar kelimelerini analiz ederken reklam verilip verilmediğini öğrenmeniz gerekir. Bunu bilmeniz size gerekirse gösterimden bile para kazandıracaktır. Yani işin mantığını siz aslında bir şeyler için çabalar ve uğraşırsanız her zaman bir çıkış yolu ve her zaman hedefinize ulaşırsınız önemli olan çalışmak ve bunun için çaba göstermektir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.