Header Ads

Analiz Siteleri SEO için Neden Önemlidir? Neden Önemli Değildir?

Analiz Siteleri SEO için Neden Önemlidir? Neden Önemli Değildir?

Analiz siteleri seo için neden önelidir? yada neden önemli değildir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı anlatım.

Analiz Siteleri SEO için Neden Önemlidir? Neden Önemli Değildir?

Analiz siteleri seo için neden önemlidir? yada neden önemli değildir? sorularını bir çoğumuz kendi kendimizi sormuşuzdur. Genellikle bir çok seo sitesinde bu konuyu görür ve sitemizi bir kezde olsa analiz ettirmişizdir.

Analiz sonuçlarına göre sitemiz hakkında ufak yada kapsamlı bir bilgiye ulaşmışızdır. Genellikle seo firmalarının site analizini koymalarının sebepleri bellidir. Ellerindeki ürünü satış yapabilmek içindir. Aslında bu bir satış çalışmasıdır. 

Biz peki bu seo analizlerine ne kadar güvenebiliriz yada diğer bir değişle seo analizlerinin sonucu güvenilir mi? İşte bu soru her zaman canımızı sıkan konulardan birisidir. Genellikle seo konusuna yeni başlayan arkadaşlar analiz sitelerine sürekli olarak bakmaktalar. 

Analiz sitesinin verdiği doğrultuda sitelerinde düzenleme yada güncelleme yaparlar hepimizin webmaster hayatı boyunca bir defa da olsa yapmışlığımız vardır. Genellikle ben bir analiz sitesi gördüğüm zaman ilk olarak sitenin kendisini analiz ettiriyorum. 

Aldığım sonuçlar doğrultusunda eğer ortalaması 70 ve üstüyse sitenin analiz özelliği günümüze duyarlı yada bazı noktalarda güncellenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bunun sebebini sizler için detaylı anlatayım.

Analiz siteleri seo için neden önemlidir?

Analiz siteleri seo için önemli olmasının sebeplerinden birisi yazdığımız yada tasarladığımız site üzerinde çok fazla düşünce ve plan yaparız. Uzun saatler boyunca kod yazmak ve oluşan hataları gidermek ile uğraşırken genellikle bazı noktalarda ufak tefek ayarları unuturuz. 

Bunun olması çok normal bir durum insanız beynimiz ve gözümüz belli bir noktadan sonra artık detayları incelemeyi bırakıyor ve dikkatiniz çalışma sırasında sonuç odaklı olduğu içinde seo konusunda yazdığımız kodlarda eksiklikler oluşabiliyor. 

Bu eksiklikleri bildiğiniz gibi seo her zaman gelişmekte olsa bile belli kalıplar vardır. Bu kalıplarda eksiklikleri biz yazdığımız sayfalarca kod içerisinde tek tek arayarak bulamıyor yada dikkat edemiyor olabiliriz. 

İşte bu konuda analiz siteleri bize yardımcı oluyor. Sitemizdeki belki local'de çalışan bir tasarımı hosting gibi online ortama taşıdığımız zaman çalışmaması durumunda bize sitemizdeki eksikleri sunduğu ve gösterdiği için çok yararlı bir durum.

Genellikle unutulan durumlar tasarım içerisinde arama motoru robotlarının indeks kodları yada yeni gelmiş olan dil kodları veya resimlere verdiğimiz etiketler gibi kodları unuttuğumuzda ki bu kodlar bir sitenin arama motorları tarafından algılanmasını kolaylaştıran kodlardır. Analiz siteleri bize bu konuda hatalarımızı göstermektedirler. 

Analiz siteleri seo için neden önemli değildir?

Analiz siteleri seo için neden önemli değildir? sorusunun yanıtı aslında çok basit ve dikkat etmemiz gereken noktalardan birisidir. Örneğin bir proje oluşturduk ve proje sıkıntısız bir şekilde hosting üzerinde online olarak çalışmaktadır. 

Biz yıllar önce yapılmış bir analiz sitesi üzerinden sitemizi analiz ettirdik ve karşımıza gelen puan yada seo skoru yüksek tabi mutlu oluyoruz. Sitemizin arama motorları tarafından rahat anlaşılabilir olduğunu düşünüyoruz. 

Sitemizi iyi zannettiğimiz içinde içerikleri yavaş yavaş oluşturmaya ve yayınlamaya başlıyoruz. Ancak arama motoru bize sürekli hatalar ve indeks hızımızda yavaşlamalar yada sayfa hızımızda yavaşlamalar olduğunu söyleyip duruyor. 

Bu konu canımızı sıkan bir konudur işte bu durumda yaptığımız analiz sitemize yarardan çok zarar vermiş olur. Web sitesi kesinlikle önemli bir konudur yapılan çalışmalar sonuçta emek ve bir çaba var. 

Güncel olan ve kendini sürekli güncel tutan analiz sitelerinde örneğin bir seo aracı (ahrefs, semrush) gibi platformlar kendilerini sürekli güncel tutarlar onların siteniz hakkında verdiği değerler genellikle güncel algoritma bazlı olur ve sitemizin daha verimli olmasını sağlar. 

İnternette analiz siteleri konusunda binlerce script bulabilirsiniz. Seçtiğiniz sitelerin arama motorları için kalıp yani her arama motoru algoritmasında dikkat edilen ve güncelleme yapılsa dahi değişmeyen kalıplar vardır bunlardan birisi resimlerde alt yada title etiketi kullanımı gibi bunlara dikkat eden analiz siteleri zaten standart analizlere göre hareket etmektedir. 

Ama bir analiz sitesi lang yani sitemizin dil desteği olup olmadığını incelemiyor yada bize bu konuyla ilgili bilgi vermiyorsa anlayın ki analiz sitesi geçmiş bilgiye göre hareket etmektedir. Güncel ve verimli bilgiye ulaşmak için kendini sürekli güncelleyen ve seo konusunda webmaster demiyorum direk seo konusunda markalaşmış ve büyük firmalar tarafından da örneğin moz, ahrefs, semrush gibi firmalar tarafından desteklenen analizleri kullanmanız kesinlikle önemlidir. 

Genel

Bu konuyla ilgili genel düşüncem sitenizin hız testini yapacaksınız Google Pagespeed kullanın hata yada eksiklik konusunda size zaten güncel bilgiyi verecektir. Forumlarda seo danışmanlarını yada bu işi profesyonel olanlara sorun yada belli bir ücret vererek onlardan siteniz hakkında detaylı seo analizi isteyin. 

Eğer kendileri firma değil bireysel kişi olarak çalışıyorlarsa zaten farklı bir seo firmasının raporunu size sunacaklardır. Büyük firmalardan bu konuyla ilgili bilgi alın yada rapor isteyin kendi markalarının karalanmasını yada müşteri güvenini kırmamak için paranızın hakkını her zaman verecektir. 

Ama diyorsanız ben para veremem ama güvenilir bilgiler almak istiyorum. Bu seferde dediğim gibi ahrefs, semrush gibi artık seo konusunda markalaşmış platformlara üye olun semrush size siteniz hakkında seo bilgisi verecektir. 

Yaptığınız hataları oradan rahatlıkla görebilir ve siteniz içerisinde düzenleyebilirsiniz. Bir diğer durumda sakın forumlardaki seo araçlarını test etmeyin çünkü bir çoğu güncel değil ben kullanıyorum bir çoğunu da her zamanki gibi test ettim ve günümüz zamanının algoritmasına göre bir yararı olmadığını haklarını yiyemem standart konularda verimli çalışıyor ama günümüz bilgilere göre işe yaramayacağını rahatlıkla söyleyebilirim. 

Konu hakkında düşüncelerinizi yada kullandığınız bir seo aracı varsa yorumlarda belirtin konu hakkında konuşalım belki benim bilmediğim bir bilgi yada konuda eksik gördüğün bir yer vardır bana da yardımcı olursun.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.