Header Ads

Seo Çalışmalarına Başlama Zamanı

Seo Çalışmalarına Başlama Zamanı

Seo çalışmaları konusunda genellikle bilinmeyen konulardan birisi ne zaman çalışmalara başlamamız gerektiğidir. Yeni bir web sitesi için ne zaman seo çalışmaları yapmamız gerekir?

Seo Çalışmalarına Başlama Zamanı

Seo çalışmalarına başlamanın tam zamanı artık istediğiniz bir anahtar kelime üzerinde seo çalışması yapmak için fazla beklemenize gerek yok. Artık seo çalışmalarına başlamanız gerekiyor. 

Anahtar kelime tercihlerimizi belirlemek ve çalışmalara başlamak için nasıl bir yol izlememiz gerekir? sorusu artık tamamen cevaplanacak. Aradığınız sorunun cevabını yeni başlayan arkadaşlar için bu konuda bilgi sahibi olacaksınız.

İnternet siteleri bildiğiniz gibi arama motorları üzerinde sürekli sıralama rekabeti gerçekleştirmektedir. Bunun en güzel örneğini forumlardaki tanıtım kısımlarında bile görebilirsiniz. Site sahipleri sürekli olarak konularını güncel ve göz önünde tutmaya çalışırlar.

Güncel ve sürekli göz önünde bulunan bir website her zaman güzel trafiğe ve geniş kitlelere ulaşmayı başarır. Tabi verdiğim örnek çok basit bir örnektir seo açısından çok fazla bir yararı yoktur. 

Seo Çalışmalarına Ne Zaman Başlamalıyım?

Seo çalışmalarınıza başlayacağınız zaman bilmeniz gereken bazı durumlar vardır. Web sitesi oluşturdunuz ve sitenize içerikler ile güncel tutmaya başladınız. Ortalama indeks sayınız 50 ile 100 arası yani içerik sayınız. 

Belki bunu bir günde editör çalışması ile yaptınız belki kendini ama siteniz yeni ise hemen seo çalışması yapmanız sitenize ilk başlarda zarar verecektir. Sitenizin açılış zamanından itibaren yapmanız gereken en önemli seo çalışması site içi seo çalışmasıdır. 

Sitenizin ilk üç ayını sadece site içi seo ile geçirmelisiniz. Şimdi bu dediğime çok fazla kızan yada zıt düşüncede olan arkadaşlar olabilir. Üç ay boyunca neden sitemdeki kodları değiştirip duracağım diye düşünebilirsiniz. 

Google Search Console bildiğiniz gibi kullanıma başladığınız andan itibaren sitenizdeki hareketliliğe ve özelliğine göre size grafikleri yani çalışmanın sonuçlarını geç vermektedir. Günü birlik yada anlık bir bilgi vermediği için site içinde yaptığınız düzenlemelerin yada değişimlerin iyi yada kötü olduğunu anlamanızda her zaman gecikmeli olacaktır. 

Üç ay boyunca sadece site içi seo ve içerik konusunda kendinizi geliştirmeniz ile sitenizin arama motorları tarafından daha anlaşılabilir olması ile organik tıklanma konusunda geliştiğini fark edeceksiniz. 

Üç ayın sonunda yani dördüncü ayın başladığı zamandan itibaren sitenizin artık site dışı seo çalışmasına başlayabilirsiniz. Bu 3 aylık zaman içerisinde oluşturduğunuz seo uygun içerikler ile sitenizin daha iyi noktalara gelmesi için sıralama rekabetine artık hazırsınız. 

Seo Çalışmalarında Site Dışı Seo Nasıl Yapılmalıdır? 

Site dışı seo çalışmasında benim kendi yaptığım ve gözlemlediğim sonuçlarını iyi aldığım konuları sizler ile paylaşayım. Öncelikle sitenize bir anda yüksek miktarlarda backlink girişleri yapmayın. Yeni yazılarınız yada içerikleriniz için fazla backlink çalışması yapmanız sitenizin sıralamasının sarsılmasına sebep olacaktır.

Eski yazılarınız yada içeriklere uygulayacağınız anahtar kelime seo çalışmalarında sitenizin sıralamalarda yükselmesi ve olumlu sonuçlar almanız her zaman daha etkilidir. Yeni bir içerik için backlink çalışması yapacaksınız bilmeniz gereken içeriği oluşturduğunuz günden ez az 1 yada 3 hafta gibi bir süreden sonra başlamanız olacaktır.

Backlink bildiğiniz gibi doğal bir süreç bekler yani sitenize girilen içerikler üzerinde backlink çalışmalarınız sitenizdeki yapıyı bozabilir ve emekleriniz ciddi anlamda boşa gidebilir. Ben genellikle backlink çalışmalarımda bunu yapıyorum. 

Hızlı ve etkili sonuçlar aldığımı gördüm ve yeni bir içeriğe backlink çalışması yaptığım zaman ne gibi sonuçlar aldığımı gördüğüm için kendime en az bir ay da üç haftalık bir süreç belirledim. Bazı yazılarda backlink almayı yada backlink çalışması yapmayı tercih etmemdeki sebeplerde sitenin ve kendi gelişimim açısından gerekli olduğunu duymadığım içindir. 

Genel

Genel olarak seo çalışmasını ele alırsak internet sitelerini sizin için kazanç yada popülerlik sağlıyor olabilir. Bunun için yaptığınız çalışmaları her zaman önemsemeli ve notlarınızı almalısınız. Bu şekilde sitenizde ve kendinizdeki gelişmeleri gözle görebilirsiniz. 

Organik seo çalışmaları her zaman zor olmuştur. Sıfırdan başlamak yada girişimci olmak her zaman zordur. Bu konuda önerilerim ve tavsiyelerimi sizlerle paylaştım. Başarılı internet günleri dileği ile yorumlarda düşüncelerinizi yada merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.