Header Ads

Moz Spam Score Nedir? Spam Score Neden Dikkat Etmeliyiz

Moz Spam Score Nedir? Spam Score Neden Dikkat Etmeliyiz

Moz Spam Score nedir? Web sitesi için spam score neden dikkat etmeliyiz. Google cezaları web sitemiz için kesinlikle dikkat etmemiz gereken kurallardan birisidir.

Moz Spam Score Nedir? Spam Score Neden Dikkat Etmeliyiz

Moz spam score konusunda bir kaç araştırma yaptım ve karşıma gelen bilgilerle hem kendi bilgimi tazelemek hemde sizler için yararlı olacağını düşündüğüm için paylaşma gereksiniminde bulundum. Bu konunun önemli olmasının sebeplerinden birisi Google cezalarına kadar uzandığı içindir.

Moz spam score web sitelerimizin otoritesi yani diğer siteler ile arasındaki değerini araştıran bir araçtır. Kimilerine göre güvenilir kimilerine göre güvenilmez bir araç olabilir. Genel olarak bir sitenin kaliteli olup olmadığını anlamamızı sağlayan önemli etkenlerden birisidir. 

Moz Nasıl Çalışır?

Moz sitemize yaptığımız backlink yani bağlantıların analiz edilmesi sonucunda Da ve Pa yani Domain authority ve Page authority anlamına gelmektedir. Authority yani Türkçe karşılığı Yetki,Otorite olarak kullanılmaktadır. 

Sitemize gelen bağlantıların analizlerinin sonucunda sitemize dofollow ve nofollow bağlantıların analizleri sonucunda sitemizin otorite sayısı ikiye ayrılarak hesaplanır ve sıralamalarda genellikle sitemizin otoritesi etken bir durumdur.

Yüksek otorite sahibi sitelerin anahtar kelimelerde ilk sıralarda yer almasının daha kolay olduğu söylenmektedir. Tabi bu durum anahtar kelime ve zorluğunda farklılıklar göstermektedir. 

Moz Spam Score Nedir?

Moz spam score yukarıda anlattığımız gibi moz analizleri içerisinde sitemize gelen bağlantıların sitemize zarar verebilecek forum yada platfromlardan gelen bağlantılar ile hesaplanmaktadır. Spam score yükselten etkenlerden birisi yeni yada geçmişte açılmış bir site üzerinde kopya içerik kullanımı, zararlı backlink gibi durumların artması sonucunda bizim sitemize oluşturduğumuz bağlantı ile yükseltmektedir. 

Genellikle spam score çok düşük olması sitemize sıkıntı yaşatmaz ama %10 ve üzeri olması durumunda sitemiz için sıkıntılı süreçlerin başlaması uzak değildir. Buna dikkat ederek backlink çalışması yapmanız her zaman işinizi kolaylaştıracaktır.

Moz Spam Score Yüksek Olursa Sonuçları Ne Olur?

Moz spam score yüksel olduğu zaman yada yükselmeye başladığı zaman oluşacak durumlar sitenizin ilerleyen zamanlarda eğer yükselmeye devam ederse arama motorları tarafından ceza alması durumu yaşanacaktır. 

Spam score amacı sitemizin kaliteli olduğunu göstermektir. Eğer sitenizin spam score değeri yükselmeye başlarsa ve önüne geçemezseniz anlayın ki sitenizin bağlantılarını incelemeniz gerekecektir. Bağlantıların incelenmesi ve sitenize zarar veren bağlantıların bulunması ile engellenmesi gerekecektir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.