Header Ads

Google Adwords Nedir ve Nasıl Çalışır?

Google Adwords Nedir ve Nasıl Çalışır?

Gündelik yaşantımızda aklımıza takılan konularda yada merak ettiklerimizi internet üzerinden farklı arama motorları üzerinden anahtar kelimeler yada sorgular üzerinden istediğimiz bilgiye ulaşmaktayız.

Google Adwords Nedir ve Nasıl Çalışır?


Bugün sizlere Google Adwords hakkında yaptığım araştırma sonucunda öğrendiklerimi paylaşmak istiyorum. İnternette yapılan milyonlarca arama ve sorguların sonucunda karşımıza gelen bilgiler arasında yada internet sitelerinde bulunan reklamlarda yaptığımız sorgulara bağlı olarak bize metin başlıkları ile reklamlar sunulmaktadır. 

Peki bu reklamları nasıl gerçekleştiriyoruz yada bu reklamlar bizim istediğimiz reklamları nasıl bize ulaştırıyor. İşte bu konuda bilgi vermeden önce size belli başlıklar halin'de açıklamak istiyorum.

Arama Motorlarını Tanıyalım

Reklamlarımızın karşılığını alabilmemiz için öncelikle yapmamız gereken araştırmalardan birisi bulunduğumuz ülkede yada reklam yapmak istediğimiz ülkedeki insanların hangi arama motorları üzerinde istedikleri sorguları yaptığınız öğrenmektir.

Ülkemizde ve birçok ülkede yaygın olarak kullanılan ve bu ünvanı ileride de kolay kolay kimseye kaptıramayacağını bildiğimiz en iyi arama motoru Google'dır. İnternette gezinirken bazı kullanım istatistikleri beni şüpheye düşürdüğü için farklı farklı yüzdeler vererek sizleri yanılmak istemem ama Google genel olarak yüzdesi seksen beş ve üzeri olduğunu sizlere net bir şekilde söyleyebilirim. 

Listeler arasında fark ettiğim diğer arama motorları da şu şekilde yer almaktadır. Bing, Yandex, Yahoo olarak devam etmektedir. Belli bir yüzdeye girmemiş olanları yazmak ve kafa karışıklığına sebebiyet vermek istemediğim için listede sürekli duyduğumuz arama motorları yer aldı.

Google Adwords Nedir?

Google adwords hakkında bilgi araştırırken öğrendiklerim bir marka bilinci oluşturmak için kullanmanız gereken araçlardan birisidir. Metin bazlı bir reklam oluşturmanızda ve firma yada markanızın istenilen sorguda ilk sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Genellikle "Reklam Sloganı" + "Reklam hakkında açıklama" ve "Sitenizin URL" şekilde reklamları oluşturabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu reklam verilen url direk sitenizin url olabilir isterseniz de sitenizin ürünü yada hizmetine bağlantı sağlayabilirsiniz. 

Adwords size sorgular içerisinde yapılan aramalar hakkında bilgiler sunarak reklamın günlük kaç kişiye gösterileceği yada günlük ortalama kaç kez tıklanabilir gibi bilgiler vermektedir. Bu bilgilerin doğrultusunda size istediğiniz para miktarına göre reklam gösterimleri ile markanızın veya firmanızın daha çok kişilere ulaşmasını sağlamaktadır. 

Google Adwords Nasıl Çalışır?

Google Adwords'ün nasıl çalıştığını tahmin etmek aslında zor değil sadece reklam verirken dikkat etmemiz gerektiğini unutmayalım. Adwords üzerinden reklam vermeden önce kısaca kontrol paneli hakkında bilgi sahibi olmamız gerekmektedir. 

Bunlardan birisi anahtar kelimeler hakkında bilgi almak istediğimizde bir sınır yoktur. Günlük istediğimiz kadar anahtar kelimeden bilgi alabiliriz. Sadece tek seferde 10 kelime hakkında bilgi alabiliyoruz bunu bilmemizde fayda vardır. 

Reklam vermek istediğimiz bir kelime hakkında bize "Ortalama Aylık Arama Hacmi" , "Rekabet  Düzeyi" gibi bilgiler bize sunmaktadır. Bu bilgiler reklam vermek istediğimiz kelime ile kullanıcıların etkileşimini tahmin etmemize yardımcı olacaktır. 

Zaten reklam verirken bize seçtiğimiz anahtar kelime'de kaç tıklama olacağını söylediğini biliyoruz. Buradaki amaç bize anahtar kelimelerimiz dışında kullanıcıların benzer eğilimleri hakkında bilgi vererek eğer seçtiğimiz sorguda arama hacmi küçük ise diğer arama fikirleri üzerinden daha geniş kitlelere ulaşmamızı sağlayabiliriz. 

Google Adwords Hakkında Bilmemiz Gerekenler

Google Adwords kullanırken karşılaşılan sıkıntıları ve bilmeniz gerekenleri söylemek isterim. Forumlarda genellikle bu konuda yeni başlayanların bilmediği yada sordukları hakkında öğrendiklerimi sizlerle paylaşayım.

Google Adwords Ücreti Ne Zaman Alır?

Adwords hesabımıza para yükledikten sonra reklamımız aktif olduğu zaman ücreti tıklama gerçekleştiği zaman almaktadır. Örneğin bir reklamı oluşturduk ve kullanıcılar reklamlar ile karşılaştı. Herhangi bir kullanıcı reklama tıkladığı zaman ücret hesabımızdaki paradan düşmeye başlayacaktır.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.