Header Ads

Web Sitesi Örnekleri ve Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir

Web Sitesi Örnekleri ve Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir

Web sitesi önerileri ve nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda sizlere faydalı bilgiler paylaşacağım. Hızlı ve kolay bu yöntem ile geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

Web Sitesi Örnekleri ve Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir

Web sitesi örnekleri konusunda genellikle yeni başlayan arkadaşların sürekli olarak çektiği sıkıntılardan birisidir. Yeni bir site açmadan önce örnek siteleri gezinmek ve fikir almak projenizi geliştirmek güzel bir düşüncedir.

Tabi kategoriye yada ilgi alanınıza göre potansiyel siteler azalmakta veya artmaktadır. Genellikle bu konuda örnek bir proje yada site görmek bulmakta zorlaşıyor. Bu konuda sizlere güzel bir tavsiyem var forumların site tanıtım kısımlarına giriş yapmanız olacaktır.

Çünkü genellikle eski paylaşımlar silinmez yada unutulur. Bu yüzden forumların eski konuları üzerinde benzer projelerinizi aramanız bir nevi çöp kutusunu karıştırmak gibi olacaktır. Farklı web sitelerini görmeniz yada konularındaki anlatımlardan bilgi almanız projenizin gelişmesinde bir etken olacaktır.

Diğer türlü bakarsak duruma çöplükten sadece zaman kaybı ile ayrılabilirsiniz. Bunu göz önünde tuttuğum için size genellikle forumlarda gördüğüm genel site portalından bahsetmek istiyorum. Genellikle belli dönemlerde bu tarz sitelerde bir artış söz konusu olduğunu fark ettim.

Genellikle çok açılan bir anlık ilgi gören ve sonra çöp olan siteler :

  • Site Tanıtım
  • İndirim Kuponu
  • Bülten siteleri
  • Warez scriptli ilan siteleri
  • Onedio tarzı soru cevap test siteleri
  • toplist siteler
Genellikle bu siteler bir anda çıkış yapıp sonra yok oluyorlar. Eğer bir site açmayı düşünüyor ve kısa yoldan hızlanmak istiyorsanız bu tarz siteleri oluşturabilirsiniz. Kolay ve basittir kurulumu ama dikkat etmeniz gereken nokta warez kullanırsanız yada crack tarzı alt yapılar sitenizin güvenlik açıkları olacaktır.

İleride bu konu ciddi açıdan başınızı ağrıtabilir dikkat etmenizde fayda var. Eğer maddi açıdan yatırım yapacak durumdaysanız kesinlikle tema yada script satın almanız olacaktır. Herhangi bir durumda eğer sıkıntı yaşarsanız. Satın aldığınız firmaya konuyu bildirip direk sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz. 

Neden Uzun Süreli Olmaz

Uzun süreli olmamalarının sebebi aslında sitelerin kazanç getirmemesi yada belli dönemler ilgi çekmesinden kaynaklıdır. Büyük platformların çoğu küçük çaplı websitlerin listelenmesinde ileri derece güvenlik (Spam v.b) oluşturduğu için ve arama motorları tarafından eskisi kadar ilgi görmedikleri için belli bir dönem dikkat çekip kaybolmaktadırlar.

Eğer kullanıcıları bu taraz sitelerden uzun süre tutmak istiyorsanız kesinlikle sitelerin içerisinde ciddi değişimler yapmalısınız farklılıklar oluşturmalısınız ki kullanıcılar ve arama motorları tarafından sevilesiniz diğer türlü hiç bir şekilde sitenizde bir gelişme söz konusu olmayacaktır. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.