Header Ads

Yorum Backlink Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yorum Backlink Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yorum backlink yaparken nelere dikkat etmeliyiz, Nasıl yorumlar bize backlink sağlar gibi blogger seo konusunda bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaştım.

Yorum Backlink Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Yorum backlink yaparken genellikle gördüğüm ve sürekli olarak karşılaştığım yapılan hataları ve sizin sağlıklı backlink kazanmanız için yapmanız gerekenleri paylaştığım bir içerik olacaktır. 

Blog sayfalarınız yada web siteleriniz için gerekli olan önemli bir nokta backlink konusudur. İşinize saygı duyuyorsanız bu konuda dikkat etmelisiniz. Yaptığınız işleri baştan salma yapmak size yarardan çok zarar verecektir. 

Yorumlarda yapılan hatalar

Yorumlarda gördüğüm ve sevmediğim hatalardan birisi yorumlarınızın içerisine alakasız linkler yada sadece link bulundurmak bunu yapan arkadaşların düşünceleri bence bu şekilde "ohh burayada yorum yaptım şimdi buradan backlink gelir off nasıl zekiyim her gün böyle yapsam sitem uçar nasıl para kazanırım v.s v.s " gibi düşünüyor olabilirler. 

Arkadaşım yorumları sadece link yapman senin işine saygı göstermediğini hadi onuda geçtim senin ne kadar boş beleş bir insan olduğunu gösterir ki ben niye böle yorum yapan birinin web sitesine gireyim. 

Birde aşırı böyle yorumlar atıp iki gün sonra sitem neden böyle düşüşe geçti diyorlar ya cidden gülüyorum. Neyse fazla o konuya girmeden diğer bir yanlışta kullanıcı adları kısmı sadece site adını (www....com) gibi yazanları kastediyorum. 

Yorumdan backlink almaya çalışıyorsun hani bir düşünce içine girmişsin neden anahtar kelimeni yada sitenin adını girmiyorsun. Hani düşünemiyor musun yorum da kullanıcılar adıma tıklayıp siteme gelecekler bari bir hakkım var onuda anahtar kelimem yada sitemde kullanayım diye. 

Bu tarz yorumların geleceğini bildiğim için yorumlar blog sayfam da onay gerektiriyor. Belki bu tarz arkadaşlar yorumlar onay bekliyor yazınca küfür edebiliyor olabilir ama bu sayfayı boş beleş muhabbetler için açmadım işimi yapmak için açtım.

Doğru Backlink ve Doğru Yorum Nasıl Yapılır

Doğru backlink ve doğru yorum yapmak aslında çok kolay bunu yapmak için çok uğraşmaya yada bilgiye gerek yok sadece dikkat etmeniz gereken belli mantık yapısına sahip durumlar var.

Yorum yapacağınız sayfanın siteniz ile alakalı yada ortak bir konuya sahip olması gerekir. Doğru seo çalışması için sitelerin bir biri ile alaka düzeyi büyük bir öneme sahiptir. Bunu anlamanız yada bulabilmeniz kolay ve basittir. 

Yorumları yazarken yorum forumunda ad,soyad,mail ve web kısmı olmasına en önemlisi web kısmı ve yorum içerisine html kod girişi onaylı olması siteniz ve sizin için çok yararlı olacaktır. Diğer bir konu html kod girişine kapalı olabilir bu durumda yapmanız gereken işlem web sitenizi ve bilgilerinizi girerken ad kısmına web sitenizin yada anahtar kelimenizi yazmanız olacaktır. 

Site hızlı indeks aldığı zaman sitenize backlink çıkışı gerçekleşecek ve bu durumda da siteniz anahtar kelimesinde yada site adında bir tane backlink sahibi olacaktır. Yorumlara link eklemek istiyorsanız bu durumda da yapmanız gereken konuyla alakalı en az 20-25 kelime yazı yazıp altına da içerikle alakalı sitenizin linkini bırakabilirsiniz. 

Dikkat etmeniz gereken yorum yazdığınız içerikle alakalı link olması çünkü oraya gelen kullanıcı a konusu ile ilgili yazı görmeye geliyor ve siz oraya amacı dışında bir link bırakıyorsunuz. Siz olsanız aradığınız bir konu dışında siteyi ziyaret eder misiniz. 

Ben açıkçası konu dışında yer alan bir siteye değil ziyaret etmek direk yoruma rapor atarım site sahibi kullanıcı kaybetmesin diye bugünlük size paylaşmak istediğim konulardan birini paylaştım isteyen arkadaşlar konulara yorum atabilir backlink çekebilir. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.