Header Ads

Farklı içerikler Site için Önemli midir?

Farklı içerikler Site için Önemli midir?


Farklı içerik oluşturmak ve bu içeriklerin sitemiz için yararları nelerdir? veya farklı içerikler site için önemli midir? gibi sorularınızın cevaplarına artık ulaştınız.

Farklı içerikler Site için Önemli midir?

Farklı içerikler oluşturmak her zaman önemli bir konu olmuştur. Genellikle yapılan hatalardan birisi web sitesi içerikleri oluştururken bir ana kategori seçimi yapılmamasıdır. Sitenizin bir ana kategorisi olması kullanıcılara bir konu üzerinde deneyime sahip olduğunuzu belirtir. 

Farklı bir içerik oluşturmak için en az 50 yada 60 içeriğiniz sabit bir ana kategoriye ait olmalıdır. Sitenizin bir kategoride otorite sahibi olması farklı kategorilere geçiş yapmasında kolaylık sağlayacaktır. 

Farklı kategorilerin yani içeriklerin oluşturulmasında ilk başlarda yapılan strateji ana kategorinize yakın konuların tercihidir. Genellikle bu çalışmalar sitenizde var olan kullanıcıların yenilikler ile sitenizdeki geçirecekleri zamanın artması bir diğer durum ise yeni kullanıcıların ana kategori ile karşılaştıklarında alakalı olduğunu düşünüp sitenizde daha çok zaman geçirmesidir.

Yapacağınız çalışmalar sırasında birden fazla farklı konu açabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kullanıcıların ilgi alanları olmalıdır. Örneğin bir a konusu ile ilgili içerikler oluşturuyor ve sürekli a konusu hakkında paylaşımlarda bulunuyorsunuz. 

Kullanıcı sayınız belli bir süreden sonra sabit bir hale gelmeye başlayacaktır. Aylık kullanıcı sayınıza artık bir ortalama rakam vermeniz kolaylaşacaktır. Farklı bir kategori oluşturdunuz ve bu kategoriye ise b dedik. 

Sitenizdeki var olan kullanıcıyı kaybetmek istemezsiniz bu yüzden kademeli olarak ilerlemeniz için öncelikle a kategorisi ile b kategorisi arasında ortak yönler bulmanız gerekmektedir. Eğer farklı kategoriler içerisinde farklı yönler bulamazsanız. Bu örneğin sonucu kötü bitebilir ama bunun bir de iyi yönü var kullanıcılara anketler ile sitenin hangi kategoriye ihtiyacı olduğunu sorabilirsiniz.

Farklı içerikler sitenizin yaşaması için gerekli olan konulardan bir ana konu yada kategoride sitenizin yaşama süresi kısa yada uzun olabilir ama sizden daha iyisi her zaman gelecektir. Sitenizin ve kullanıcılarınızın yenilenmesi yada daha geniş kitlelere ulaşmanız için her zaman çalışmalı ve sitenizdeki farklılıkları iyi hesaplamalısınız. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.