Header Ads

Organik hit programları sitemiz için ne kadar faydalı [Çözüldü]

Organik hit programları sitemiz için ne kadar faydalı [Çözüldü]

Organik hit programları sitemiz için ne kadar faydalı veya diğer bir değişle kullanımı durumunda sitemizdeki gelişmelerin sonuçları nasıl değişir. Sizlerin merak ettiği konu hakkında uzun süredir araştırma ve konuyla ilgili bilgi sahibi olmaya çalıştım.

Organik hit programları sitemiz için ne kadar faydalı

Organik hit programları hepimiz için değerli bir çalışma gibi görünebilir. Basit arayüzlü ve kolay kullanımları ile sitemize anında garantili hit ile doldurabiliriz. Genellikle bu konularda detaylı bilgi ve paylaşım yapan görmediğim için konuyla ilgili sizlere gerekli araştırmaları yaptım aldığım sonuçları sizlere sunarak isteyen arkadaşların sonuçlara göre kullanabilmesi veya da sonuçlardan etkilenerek kullanmak istememesi durumu olabilir. 

Organik hit sitelerimiz için her zaman büyük bir değere sahip olmuştur. Milyonlarca web site sıralamalarda yüksele bilmek için adeta büyük bir çalışma ve geliştirme yapmaktalar bu çalışmaların sonuçlarında verimli ve etkili yollar izleyenler istedikleri yada hedefledikleri anahtar kelimeler üzerinden organik hit sağlayabilmekteler.

Günümüzde seo konusunda bir çok girişimci ve mesleğin içerisinde yer alan danışmanlar farkında oldukları ve büyük bir sıkıntı ile karşı karşıya geldiklerinin farkına vardılar. Yapılan binlerce veya milyonlarca çalışmaların sonucunda internet üzerinde rekabetin artması ile sıralama hedeflerinde de ciddi sıkıntılar oluşmaya başladı. 

Organik hit programları bu noktada piyasaya gelerek büyük bir ilgiye sebebiyet verdi. Düşünsenize siteniz ile ilgili hiç bir seo çalışması ve hatta aram motorlarında indeks sahibi bile olmadan hit akışı sağlayabiliyorsunuz. Bunu herkes ister tabi sadece bir program üzerinden organik hit sağlamak çok güzel bir düşünce gibi görünebilir. 

Konular:
  • Organik hit Programları Nedir?
  • Organik hit Programları Neden kullanılır?
  • Organik hit Programlarının zararları nelerdir?
  • Arama motorları bu konuda nasıl bir çalışma yapmaktalar.

Organik hit programları nedir?

Organik hit programlarının temel çalışma prensipleri eklenilen siteye bir çok vekil sunucu veya proxy sunucu üzerinden belirli bir sayıda sabit veya aktif olduğu bilgisayarın gücüne göre işlem kapa sitesine sahip programlardır.

İçerisine eklenen sitelere program içerisinde  yer alan yada harici programlar içerisinde sürekli belirli sayılarda ve sürelerde sitenizi ziyaret etmesi ve belirlenen süre içerisinde sitede aktif olarak gezinmesini hedefler.

Organik hit programları neden kullanılır?

Organik hit programları genellikle sitenize organik kullanıcı girişi veya seo çalışması yapılmadığı dönemlerde sitede hareketlilik olduğu belli olsun veya arama motorunu analiz eden siteler tarafından değerlerinin yükseltilmesi amacıyla kullanılmaktadır. 

Arama motorları üzerinden veya bağlı olduğu site üzerinden gelen kullanıcı trafiğinin webmasterlara kazan olarak geri dönmesi veya bunun bir iş olarak yapılması amacıyla kullanılmaktadır. Bir nevi hayali bir çalışma gibi görünsede sonuçlu bir çalışmadır.

Organik hit programlarının zararları nelerdir?

Organik hit programlarının zararları araştırmalarım sırasında da çok fazla karşılaştığım bir durumdur. Arama motorlarını manipüle etmesi sebebiyle sitenize ileride oluşabilecek ciddi zararların kapısını açmaktadır. 

Sitenize sıralamada olmayan bir kelime üzerinden gelen ziyaretçi arama motorları tarafından fark edilmesi veya incelemeye alınması durumundan siteniz ilk başlarda sıralamalarda gerilere atılmaya ve sonrada tamamen sitenizin sıralamalardan ve hatta arama motorlarından kaldırılmasına sebep olmaktadır. 

Seo danışmanlarının bu konularda genellikle çok ciddi çalışmaları olmaktadır. Bu tarz programların kullanılması seo çalışmalarını ve sitelere verdiği zarar sebebiyle danışmanlar bu konuda paket almasanız bile size otomatik hit almanızı tavsiye etmezler. 


Arama motorları bu konuda nasıl bir çalışma yapmaktadır.

Organik hit programları arama motorları tarafından sevilmediği için genellikle arama motorlarının  bu durumları fark etmek ve önüne geçmek için kendilerine ait tarayıcıları oluşturmaya ve işletim sistemleri hakkında detaylı ve kapsamlı bilgilere sahip olması ve bu konuda geliştirmeler yapması ile önlemlerini almaktadırlar.

Google bu konuda kendini aşırı geliştirmiş bir arama motorudur. Bir kullanıcının internet siteleri arasındaki geçişlerinden site içerisindeki geçirilen zamana kadar not almasının yanı sıra kullanıcıların hareketlerine veya ilgi alanlarına göre farklı sıralama metotları yapmaktadır. 

Bu durumlar organik hit programları açısından fark edilmediği için yapılan çalışmalar direk fark edilmektedir. Örneğin siz Google üzerinden bir anahtar kelimeyi arattınız ve karşınıza bir sıralama çıktı. İlk olarak oluşturulan sayfa linkini incelemelisiniz. Google kullanıcıların gerçek yada organik olup olmadığını bu metotla belirler. 

Kullanıcıların hareketlerini bu metotlarla belirlerken tarayıcıda aktif olan bir hesap var mı diye'de kontrol etmesinin dışında site içerisinde aktif bir hesap veya arama sorgusu direk link üzerinden mi girildi yoksa benzersiz otomatik oluşturulan bir anahtar kelime link üzerinden mi girildi gibi bir çok metot göz önünden geçirilir. 

Moz konusunda araştırma yapan arkadaşlar genellikle moz kandırmanız zordur çünkü 40 tan farklı algoritma ile siteniz taranmaktadır diyorlar ya işte siz o 40 algoritmayı bir kenara koyun burada kendi kendine gelişen bir sıralama algoritması var bunu nasıl değiştirebilirsiniz ki bir programla sadece manipüle edebilirsiniz onunda etkisi en fazla 1 veya 2 ay sürer.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.