Header Ads

Data Blog Pagetitle Kullanımı ve SEO için Blog Başlığı Nasıl Olmalı

Data Blog Pagetitle Kullanımı ve SEO için Blog Başlığı Nasıl Olmalı
Data blog pagetitle kullanımı ve SEO için blog başlığı nasıl olmalı blog sayfalarımızın güzel ve başarılı olmaları için altın kurallardan birisi site içi seo konusunda sizlere yardımcı olacağım.

Data Blog Pagetitle Kullanımı ve SEO için Blog Başlığı Nasıl Olmalı

Data blog pagetitle kullanımı konusunda sizlere yardımcı olmaya düşündüğüm makalemde öncelikle içerik hakkında biraz size anlatım yapmak istiyorum. Blog sayfalarımızın içerisinde değişiklik yapacağız ve bu değişimlerden öncesinde tema yedeğinizi almanızı tavsiye ederim.

Blog sayfalarımızın paylaşımlarında içerik başlığı ile sürekli sıkıntılar çekmekteyiz. Bu durumları düzeltmek ve site içi seo ayarlarımızı yapmak için önceliğimiz paylaşım başlığı ve düzeni olacaktır. 

Data Blog Pagetitle Kullanımı

Data blog pagetitle default kullanımlarında genellikle başlık görünümüz sıralamalarda "içerik başlığı:site başlığı" şeklinde görünmektedir. Bu durumda seo için etkili bir başlık yada kullanıcıların dikkatini çekmeniz konusunda size sıkıntı oluşturacaktır.

Yapmamız gerekenler

Yapmamız gerekenlerin başında tema html düzenleme ekranına girmemiz gerekmektedir. Burada "ctrl+f" ile html doküman içerisinde "data:blog.title" araması yapmamız gerekmektedir.  Genellikle tasarımdan tasarıma kullanım değişikliği görünmektedir. Genel olarak kullanımı sabit olmaktadır.

Arama yapmamızın sonucunda karşımıza gelen ekranda iki tane "data:blog.title" renkli bir hale gelecektir. Burada kullanılan blog özel bir if else mantığı olacaktır. Buradaki mantık bir tanesi normal sayfa açılışında karşımıza çıkacak olan başlık.

Diğeri ise içeriğe tıklanıldığı zaman karşımıza gelecek olan içerik başlığı ve site başlığı olmasını sağlamaktır. Burada yapmamız gereken "data:blog.pageName" yazılı olan. Aralarında "-" işareti default tasarımlarda yer almaz genellikle tasarımlarda ":" iki başlığı bir birinden ayırmak için iki nokta üst üste kullanılır.

Bunu düzelterek sitemizin başlığının arama motorlarında daha düzgün olmasını sağlayabiliriz. Tasarımda yaptığımız başlık düzeltmesinden sonra yapmamız gereken işlem tasarımı kaydet butonuna tıklamak ve sitemizde doğru çalışıp çalışmadığından emin olmak için sitemizde gezinmek olacaktır.

SEO için Blog Başlığı Nasıl Olmalı

Seo konusuna gelecek olursak site içeriğinizi arama motorlarına sunduğunuz zaman anlaşılabilir olması site içi seo konusuna girmektedir. Ama biraz önce site içi seo konusunu bitirdiğimiz için site dışı seo konusuna gelebiliriz. Yani burada başlığımızın kullanıcılarla ilk tanıştığı an olacaktır.

Genellikle kullanıcılar arama motoru sıralamalarında içeriğin kalitesini yada arama yaptıkları sorgular hakkında ilk bilgiyi site başlığı ve kısa açıklamadan almaktadır.

Site içeriğinizi tanımlayan en az 2 kelime olacak şekilde başlık oluşturmalısınız. Bir diğer konuda içerikte yer alan konu ile alakalı olmasına dikkat etmenizde büyük bir yarar vardır. Bunun dışında açıklama kısmında sitenizin içeriği hakkında anahtar kelime yer alacak şekilde yazı yer alması sitenizin verimliliğini arttıracaktır. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.