Header Ads

Google Backlink Kalitesini Arttırma

Google Backlink Kalitesini Arttırma - Web Fix Online

Google bildiğiniz gibi web sitesi bağlantılarına önem verir. Websitenize yaptığınız bağlantıların(Backlink)  kalitesi sitenizin sıralamalarda artmasını sağlar. Bu konuda bir site için yapılan backlink çalışmasında nasıl bir yöntem izlemeniz gerektiğini anlatmak istiyorum.

Google Backlink Kalitesini Arttırma

Google gelişmiş algoritmaları ile internet siteleri yani web siteler arasındaki kaliteleri belirleyerek sitelerin daha iyi konumlarda bulunmasını sağlamaktadır. Genellikle internet sitelerinin verimliliğini seo danışmanları sürekli olarak takip eder ve belirli stratejiler ile sitelerin iyi noktalarına gelmesini sağlamaktadır.
  • Site içi seo
  • Site dışı seo
Seo danışmanları ilk stratejilerini site içi seo'dan yana yapmaktalar bu çalışmalar sitelerin arama motorları tarafından istenilen sorguda daha verimli sonuçlar alabilmesini sağlamak içindir. Yani oluşturduğumuz içerik veya içeriklerin arama motorları tarafından doğru sorguda anlaşılabilmeleri için yapılan bir çalışmadır.

Site içi seo çalışmalarında sitemizin bağlantı yani link yapısından başlar ve html kodlama, site performansı v.b kategorilere ayrılarak yapılan analizler sonucunda devam etmektedir. Bu işlemlerin önemli olmasının yanı sıra kesinlikle ilk zamanlar yapılması gereken bir çalışmadır.

Arama motorları için bu çalışmaların önemli olmasının dışında bir çalışma daha büyük bir öneme sahiptir. Bu çalışma sitemize oluşturulan bağlantılar ile alakalıdır. Sitemizin diğer siteler tarafından popülerliğinin artması ziyaretçi sayımızın artmasının dışında yapılan çalışmada istenilen sorguda sıralamamızın yükselmesini sağlayacaktır.

Backlink Çalışması Nasıl Yapılır?

Backlink çalışması her site tarafından yapılır diye bir kural yoktur. Bazı kullanıcı paylaşımlı platformlarda site sahipleri tarafından bağlantı(Link) paylaşımı yapılması yasak olabilir. Bazı platformlar ise bu konuda webmasterlardan yana olarak bağlantı(Link) paylaşımına izin vermektedir.

  • Forum
  • Sosyal medya
  • Blog
  • Web Site
Web sitemiz için oluşturacağımız bağlantılara yukarıdaki listedeki gibi kendimize bir liste oluşturmalıyız. Oluşturduğumuz liste içerisine bildiğimiz bütün web site veya uygulamaları kategorisine uygun bir şekilde not almalıyız. 

Yaptığımız listeleme sonucunda sırasıyla web sitemize uygun içerikler oluşturarak o platformlarda kullanıcılara sunmalıyız. Sosyal medya paylaşımlarında içeriğimiz ile alakalı hashtag kullanmalı ve dikkat çeken bir yazı yazmalıyız. 

Sosyal medya paylaşımlarımız bize genellikle sağlıklı backlink gelmesini sağlayacaktır. Burada dikkat etmemiz gereken konu ise sadece paylaşım yaptığımız bağlantıya backlink gelecektir. 

Backlink Kalitesini Nasıl Arttırım?

Backlink çalışmalarımız sitemiz için her zaman önemli bir çalışma olmuştur. Bu konuda uzun zaman harcamanız gerektiğini söyleyebilirim. Çalışmalarımız için öncelikle bir hedef site belirlemeliyiz. Belirlediğimiz siteye öncelikle sosyal medya hesaplarımız üzerinden bağlantılar oluşturmalıyız.

Google Backlink Kalitesini Arttırma - Web Fix Online

Sosyal medya bağlantılarınızı oluştururken isterseniz bir hesap üzerinden isterseniz de birden fazla hesap üzerinden yapabilirsiniz. Burada amaç ziyaretçi sayısının artmasını hedeflemektir. Yani açtığınız hesaplar üzerinden sitenizdeki olan veya yeni oluşturulan içeriklerini sürekli olarak paylaşmanızdır.

İçeriklerin sosyal medya gibi platformlarda kullanıcılarla hashtaglar veya taglar ile anlık iletişime geçmesi sitenizin verimli ziyaretçiye ulaşmasını sağlar bu konuda tek sorun anlık kullanıcı konusunda sitenizde gelişmeler olacağıdır. 

Google Backlink Kalitesini Arttırma - Web Fix Online

Backlink çalışmalarımızda kalitenin arttırılmasını sağlamak için doğal yöntemler veya kendimiz bir çalışma yolu izlemeliyiz. Buradaki çalışma amacı sitemize gelen bağlantının sayısının çoğaltılması veya sürekli bağlantı alınması değildir.

Çalışmalarımızda örnek şemada yer alan işlemde gördüğümüz gibi bir siteye bağlantı oluştururken birden fazla siteye sahip olmalı yada paylaşımları yaptığımız sitelere de birer bağlantı döngüsü oluşturmalıyız. 

Bu çalışmanın amacı sorgu veya sorgularda sıralamamızı yükseltmektir. Bir site üzerinden sorguya ait anahtar kelimede "Dofollow" bağlantı oluşturduk. Bu işlem bize bir tane backlink kazandırmış oldu. Şimdi bu çalışmanın daha etkili olması için bağlantıyı oluşturduğumuz içeriği farklı platformlar üzerinde tanıtmak olacaktır.

Bu işlem sizin için tuhaf olabilir ama buradaki amaç o içeriğin kalitesini arttırmaktır. Eğer bir içeriğin kalitesi artarsa bu sefer sitenize oluşturulan backlinkte değerli olacaktır. Bunu çalışmalarda sosyal medya kullanımı yerine siteleri seçmemizdeki sebepte budur.

Eğer A ve B sitesinden sitenize istediğiniz bir sorguda veya anahtar kelimede bağlantı oluşturursanız. Backlink kalitesini arttırmak için o içeriklere farklı siteler üzerinden de bağlantılar oluşturmanız gerekmektedir. 

Sitenize gelen bağlantıların arada bir sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunmanızda bağlantıların hızlı indeks almasını sağlayacaktır. Bunun yanı sıra hedefiniz sitenize bağlantı vermek olduğu için diğer sitenin otoritesindeki artışlar sitenizinde otoritesinin artmasını sağlayacaktır.

Sitenize gelen bağlantıların verimliliğini bu çalışmalar ile arttırabilirsiniz. Burada önemli olan konulardan birisi asıl olarak ne zaman çalışmalara bağlayacağınız olacaktır. Eğer çalışmalarınıza hızlı ve süreklilik katarsanız her zaman bu konuda başarılı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.