Header Ads

Anahtar Kelime(Keyword) SEO için Neden Önemlidir?

Anahtar Kelime(Keyword) SEO için Neden Önemlidir? - Web Fix Online

Anahtar kelime yani Keyword SEO çalışmaları için neden büyük bir öneme sahiptir. Seo danışmanlarının dikkat ettiği ve sitenizin ziyaretçi trafiğini etkilediği anahtar kelime hakkında bilmeniz gerekenler.

Anahtar Kelime(Keyword) SEO için Neden Önemlidir?

Anahtar kelimeler site sahipleri için her zaman önemli olmuştur. Oluşturduğunuz bir içeriğin doğru anahtar kelimede sıralamalarda yükselmesi sizin için her zaman ziyaretçi trafiğin artması anlamına gelmektedir.

Seo danışmanları bu konuda dikkatli ve titiz çalışmaktadırlar. Seo konusunda bildiğiniz gibi içerikler üretiyorum. Fark ettiğim bir konuda genellikle içeriklerin bağlı olduğu anahtar kelimelerin yeni başlayan arkadaşlar için her zaman zor ve sabır gerektirdiği olmuştur.

Anahtar Kelime Tercihleri

Anahtar kelime tercihlerimizi doğru yapmamız her zaman önemlidir. Şimdi sizlerle küçük bir çalışma örneği üzerinden ilerleyeceğiz. Adwords bildiğiniz gibi arama motorlarında kullanıcıların anahtar kelimeler üzerindeki etkilerini belli bir ortalama ile sunmaktadır. 

Örneğimizde kullanıcının iki farklı anahtar kelimesi olsun. Birinci örneğimizde kullanıcının seçtiği anahtar kelime "SEO" olsun. ikinci anahtar kelimemiz ise "SEO Nedir?" olsun. 

Anahtar Kelime Tercihleri 1.Örnek

Örneğimizde kullanıcı "SEO" kelimesini araştırdı ve karşısına aylık ortalama arama hacmi 10Bin/100Bin olarak adwords'te yer almaktadır. Kullanıcı bu anahtar kelime üzerinde oluşturduğu içerik veya içerikler ile sıralamaya girdi. 

Eğer içerikler anahtar kelimeye uygun ve başarılı bir şekilde oluşturulduysa ikinci yapılacak olan çalışma backlink ve bu sayede sıralamalarda yükselmesi olacaktır. Yapılan seo çalışmaları sonucunda kullanıcı ilk sayfada ve ortalama 10-1 arasında bir pozisyona sahiptir. 

Kullanıcının web sitesi şuan aylık 1bin veya 5bin gibi bir organik kullanıcıya sahip olduğunu ilk sayfada yer aldığı için düşünebiliriz.

Anahtar Kelime Tercihleri 2.Örnek

Örneğimizde kullanıcı "SEO Nedir?" kelimesini araştırdı ve karşısına gelen aylık ortalama arama hacmi 1Bin/10Bin olarak adwords'te yer almaktadır. Kullanıcı bu kelimede güzel içerikler oluşturdu ve belirli bir sıralamaya ulaştı yani artık ilk sayfada ve ortalama sıralaması 10 ile 1 arasında yer almaktadır. 

Kullanıcının oluşturduğu içeriğe bağlı olarak gerekli seo çalışmaları yapıldı ve aylık kullanıcının organik trafiğinde 500 ile 1bin gibi bir ortalama görünmektedir. 

Anahtar Kelime Neden Önemlidir?

Anahtar kelimeler hakkında verdiğim örnekler ile yola çıkarsak kullanıcı iki kelimede de başarılı ve güzel sıralamalara ulaştı şimdi anahtar kelimenin önemli olduğunu size şöyle anlatabilirim. Seo danışmanları sitelerin arama motorları üzerindeki sıralamaları için sürekli çalışmalar yapmaktadır. 

Arama motorlarındaki sıralamalar her zaman seo danışmanları için önemli olmuştur. Tabi daha önemli olan bir konuda arama motorlarında başarılı bir seo çalışması yapabilmektir. Organik kullanıcı sayınızın daha iyi olması ve yeni ziyaretçilere ulaşmanız gerektiğidir. 

Başarılı seo danışmanları web sitelerin sıralamalarına dikkat ettiği kadar sitenin ziyaretçi trafiğininde artmasını hedeflemektedir. Eğere başarılı bir site yönetmek veya oluşturmak istiyorsak seo çalışmalarımızda anahtar kelimelerin değerli bir etken olduğunu bilmemiz gerekmektedir. 

Örneklerden birinci veya ikincisi benim demeniz normaldir. Başarılı bir seo çalışması yapmadan önce arama motorlarını iyi algılamalı ve kullanıcıların hareketlerini yani arz talebi iyi bilmeniz gerekmektedir. 

Anahtar kelimeler site trafiğinizi etkileyen önemli bir faktördür. Anahtar kelime analizlerinizde günler veya haftalar harcamak gerekmiyor sadece belirli bir süre araştırma yaparak siteniz için yıllık bir plan yapmanız her zaman etkili bir çalışma olacaktır. 

Sitenizin trafiğini arttırmak istiyorsanız bu çalışmayı her zaman yapmalı ve sonuçlarını iyi belirlemelisiniz. eğer sitenizin bu konularda sıkıntılar çektiğini düşünüyorsanız kendinize ekip oluşturarak bu konuda iş planlaması yapabilirsiniz. Bu çalışmayı yapmanız sizin ve sitenizin gelişmesinde büyük bir etkiye sahip olacaktır.



Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.