Header Ads

Gündem takip etmek her zaman iyidir

 


Merhaba, Bugünkü konumuzda gündemi takip etmenin web siteler veya bloglar üzerindeki anlık etkisidir. Biliyorsunuz Google Trend veya benzer uygulamalar üzerinden kullanıcıların günlük olarak hangi kelime veya konular üzerinde işlem yaptıklarını öğrenebiliyoruz. Bu konuda bir web site veya blog üzerinde nasıl etkileri olabilir bunun üzerine konuşacağız. 

Web Site Trafiğini Etkileyen Faktörler

Hepimiz web sitelerimizin veya bloglarımızın trafiğinin yüksek olmasını isteriz çünkü reklam gelirleri ile kitlemiz veya ziyaretçilerimiz üzerinden gelir kazanmayı hedefleriz. Etkili bir trafik oluşumu için belirli seo araçları kullanarak anahtar kelime veya backlink oluşturma gibi stratejiler belirliyoruz. Anlık trafiğimizi etkileyen faktörleri listeleyelim:

  • Sosyal Medya
  • Gündem Konuları
  • Etkileşim
Burada sosyal medyanın artık nasıl bir güce sahip olduğunun farkındayız bu yüzden genellikle içerikleri o platformlar üzerinde hastag vb. işlemlerle kullanıcıya sunuyoruz. Bu durumu sitemize yeni kullanıcıların gelmesini sağlayan etkili veya daha doğrusu doping işlemler olarak görülür. 

Bugün gündem üzerinden konuşacağımız için gündemin bize nasıl bir yarar sağlayacağını anlatacağım. Yaptığım bazı testlerde içerikleriniz arasında gündemle ilgili veya direk gündeme bağlı anahtar kelimeler yer aldığı zaman sitenizin indexlenme veya site üzerindeki trafiğin hareketlendiğini fark ettim. 

Ama bu söylediğim üzerinden şu kopyala/yapıştır yap o zaman siteye sürekli gündem konularını içeren kelimeler yazayım değil. Buradaki amaç kullanıcıların taze bir şeyi tüketmesini sağlamaktır. Kullanıcılar yeni bilgiyi sizin tarafınızdan öğrenmeye veya anlamaya çalışıyor. Bu yüzden sizin içeriğinizde kopyala yapıştırdan ziyade özgün olmasıda gerekiyor.

Gelelim bir diğer konuya sitenizin güncelliğini sağlamanız zaten arama motorları tarafındanda istenilen bir durumdur. Buradaki güncelliğin amacı kullanıcıların her zaman yeni bilgiler üzerine odaklanmış olmasıdır. Örneğin bugünkü gündem üzerinden kısa bir liste yapacak olursak : 
  • Survivor Sema DİSKALİFİYE Bağıra Bağıra Geldi!...
  • Artemis Halı halka arzında talep toplama yarın başlayacak...
  • Girona - Rayo Vallecano maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi..
  • Seda Sayan'ın oğlu Oğulcan Engin'den esprili paylaşım! Sevgilisi...
  • Serdar Ali Çelikler'den ağza alınmayacak sözler! Büyük tepki çekti...
Bir çok trend konusu vardı ama ilk beş sırada bunlar yer alıyordur. Arama sonuçlarına baktığımızda birinci sıradaki yirmi bin , ikinci sıradaki on bin ve diğerleri de beş bin üzerinde arama almış yani bunlar Google arama motoru tarafından kesinlikle trend olarak görünüyor. 

Şimdi anlık kullanıcıları buradan sağlayabilmek için bizim yapmamız gereken konunun ana kaynağını almak ve bu ana kaynağı dikkat çekici ve merak uyandırıcı şekilde ana konuya zarar vermeden süslemektir. Örneğin siz bir konuyu belirlediniz ve içeriği oluşturdunuz sosyal medya platformlarında paylaşırken başlığınız kullanıcı veya ziyaretçi tarafından merak duygusunu uyandırması gerekecek bunun için ilk sıradaki üzerinden dikkat ve merak uyandıracak sade bir başlık oluşturacak olursak " Survivor Sema DİSKALİFİYE olunca neden bağırdı" veya "kime bağırdı" gibi şimdi konuyu bilmediğim için başlığı en basit şekilde süslüyorum. 

Kullanıcı bu başlığı okuduğu zaman aklına ilk gelecek şey "acaba kime bağırdı?, niye bağırdı?, ne oldu?" gibi duyguları uyandıracağı için sosyal medya platformlarında paylaşırken hedefe ulaşmış olursunuz. Diğer bir konuda sitenize ziyaretçi çekmeye başarmış oldunuz. 

Gündemi takip etmek neden zararlıdır?


Gündemi takip etmek aslında bir site çalışanı yani editör veya içerik yazarları, içerik üreticileri için her zaman sürekli takipte olmak ve içerik üretmek anlamına gelir. ne zaman durursa o zaman trafik yok anlamına gelecektir. Evet arama motorları sürekli içerik paylaşmanızı önemli görebilir ama bunu süreklilik  haline koymanız gerekir. 

Süreklilik işlemi sitenin çalışanlarının verimliliğine göre hareket etmeli olarak planlanması gereken bir durum olduğu için belirli bir yerden sonra durmaya başlamanız size zarara sürükleyebilir.

Sonuç olarak


Gündem anlık trafik etkilerinizi yoğun şekilde olumlu etkileri olsa da kalıcı konular üzerine yürümek sitenizin verimli ve performansında sağlam adımlar atarak ilerlemesini sağlar. Sitenizin güncel olmasını veya görünmesini sağlamak için tabiki gündem konularının sitenizdeki ana tema ile alaka oranına göre hareket edebilirsiniz. Genel gündem olmadan içeriğinizle alakalı gündemler üzerindende etkili bir sonuç alabilirsiniz ama buradada dikkatli olmanız gerekir. 

Sizin testleriniz veya deneyimlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz..

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.