Header Ads

Python Print Nedir? Nasıl kullanılır?



Merhaba bu dersimizde python print komutunun nasıl kullanıldığını sizlere anlatacağım. Biliyorsunuz her programda gerek console, gerek debug işlemlerinde yazılımcıya veya kullanıcıya bilgi vermek amacıyla bir kod kullanılır. En basit örneklerinden ve genel olarak bilinen kısmıyla "echo" kullanımı yaparız. Python içinde bu durum print kodundan gerçekleşiyor. Kullanımı için çok farklı teknikleri bulunmaktadır. Size öğreteceğim konuda da 5 farklı kullanımını göstereceğim. 

Python print kullanımı ve Örneği

Python print kullanımı için sizlere dikkat etmeniz gerekenleri söyleyeceğim. ilk olarak kodlar içerisinde genel olarak yaşanılan bir hatayı anlatmak istiyorum. Bir işleme başlarken ' veya " ile başlamışsanız kesinlikle ' veya " ile kapatmanız gerekir. Genellikle bu konuda ilk başta hatalar yaşanır bu yüzden kullanıcılar sürekli hata kodları alırlar. Biz bu hataları almak istemeyiz bu yüzden hatalı yazım ve doğru yazımları sizlere göstereceğim.

Python Print Kullanımı Örnekleri

print('Python WebFixOnline') 

print("Python WebFixOnline") 

print("""Python WebFixOnline""") 

print(f"""Python WebFixOnline""")

yukarıda yazdığım dört örnek kod üzerinde fark ettiyseniz hepsi başlayan işaret ve sayısı kadarıyla kapatılır ve farklı olan iki durum vardır. Burada anlatmak istediğim ' ', " ", """ """ gibi açma ve kapamaları aynıdır. sadece bir işlemde f özelliğini kullandım. Bu konuda yorumlarınızı merak ediyorum sebebi nedir? bilmek isteyenler yoruma yazabilirler.

Örneklerimizin sonucu Python WebFixOnline şeklinde olacaktır. Burada değişken olmadığı için sabit veriler üzerinde çalıştık. şimdiki örneğimizde ise neden bu değişikliklerin olduğunu ve bu işaretlerin ne anlama geldiğini anlatacağım. Hata yapmamak için nasıl bir yöntem izlememiz gerektiğini göstereceğim. 

Python Print Kullanımı Bilmeniz gerekenler

Python kod üzerinde yazdığımız kodlar o satıra ait kodlardır ve genellikle python kodlarda görsel tasarımları yazılı olarak yaparlar ve yazılıma farklı bir kişilik kazandırılır bu işlemleri yaparken siz hangi print özelliğini kullanmanız gerekir bunu anlatacağım. 

Yapılmak istenen : 

___________________

|       test verisi              |

|       test verisi              |

|       test verisi              |

|__________________|


print('Python 
WebFixOnline') 

print("Python
 WebFixOnline")

Yukarıda verdiğim örnekte fark ettiyseniz print içerisinde yer alan sabit verileri iki satıra böldüm. İşte bu kodu çalıştırdığım zaman kesinlikle hata alacağım çünkü bu yazım için uygun bir yapıda değildir. Eğer kodu çalıştırmak isterseniz bu hatayı kesinlikle alacaksınız. Peki ben bu örneği nasıl doğru şekilde yapabilirim işte bunu çalıştırmak için kullanım içerisinde yer alan üç ve dört özelliğini kullanabiliriz. 

print("""Python


 WebFixOnline""") 

  print(f"""Python


 WebFixOnline""")


Yukarıda belirttiğimiz işlemde print içerisine çok fazla satırlı veri girmemizi sağlar. Şimdi programı çalıştırmak isterseniz kesinlikle sorunsuz bir şekilde çalışacağınız göreceksiniz. 

Python Print Yapılan Hatalar

Python kodlarını yazarken çok fazla hata yaparsınız ve bunlar sinir bozucu hatalardır. şimdi sizin için bu hataları listeleyeceğim ve dikkat etmeniz gereken konuları daha rahat anlayacaksınız.

print('Python WebFixOnline")

print içerisine veriyi ' açıp " kapatmaya çalışmak bu hata olarak algılanacaktır.  Aynı şekilde "", """ içinde geçerlidir. 

print kodunun öncesine boşluk koymanız programın çalışmasında hata verecektir. kodlarımız her zaman satır başından başlamalıdır eğer kodun başında boşluk varsa kesinlikle hata alacaksınız.

Değişken tanımlamayı öğrenmek isteyenler bir sonraki dersimizde bu konuyu detaylı olarak anlayacağım.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.