Header Ads

Yapay zeka SEO araçları kullanmak zararlı!

 


Merhaba, Bugünkü konumuz yapay zeka seo araçları üzerine olacak ve sitemizin gelişmesindeki etkilerini göreceğiz. Bir çok web site sahibinin içeriklerle ilgili yaşadığı sorunları biliyoruz yazmak veya editör üzerinden sitemize içerikler oluşturmasını beklemek her zaman para ve zaman ihtiyacına sebep oluyor. 

Yapay zeka ve seo

Yapay zekanın günümüzdeki hızlı gelişimi ile artık sitemize istediğimiz anahtar kelimede ve uzunlukla hızlıca içerikler oluşturmamızı sağlıyor gibi görünebilir ama bilmediğimiz bir durum var. Yapay zeka üzerinde 1 yıldır çalışmalar yapıyorum ve size söylemek istediğim bir çok yardımcı konu olacak. 

Öncelikle yapay zeka hakkında internet üzerinde araştırma yaptığımız zaman bir çok başarılı modellerini görebiliriz. Büyük firmaların bu konularda bir çok etkili ve önemli çalışmaları bulunmak ve bu durum sadece web site sahipleri için değil  youtube gibi çeşitli platforma içerik üreten kullanıcılar içinde kolaylık sağlayan araçlar oluşturulmasına sebep oldu.

Yapay zeka modelleri oluşturduğumda benim için küçük olan veriler örneğin bir milyon veriye sahip veriler üzerinde testler yaptım ve büyük yapay zeka modellerinden oluşturduğum özgün olduğunu düşündüğüm ve testlerini yaptığım içeriklerden oluşturduğum yapay zeka modellerine içeriğin özgünlüğünü kontrol etmeleri konusunda testler yaptırdım. 

Sonuç şaşırtıcı olabilir ama yapay zeka modeli bu içerikleri her zaman yapay zekanın hazırladığı içerik olduğunun farkına vardır. Oluşturduğum içerikler özgünlüğünü ve kopya denetlemelerinden geçtiği halde benim için büyük olan veri kümesinde bu durum fark ediliyorsa emin olun arama motorlarına ait olan yapay zekalar kesinlikle bu durumu algılaması ve işlemesi çok kolay olacaktır.

Şimdi anlık trafiğe önem veren veya bunun yanlış olduğunu düşünen bir çok web site sahibi olacaktır. Bu kişiye bağlı bir durumdur siz isterseniz devam edebilirsiniz. Eğer stratejik olarak bunu bir çalışma olarak yapacaksanız sorun değil sonuçta sitelerimizin her an içerik üretmesi ve kullanıcıya sunması gerektiği durumunu göz ardı edemeyiz. 

Sitem üzerinde yayınlanma tarihlerini kontrol eden kullanıcılar bu durumun şu an ki etkilerini nereden biliyor diye sorabilir çünkü sitemizin amacıda bunun üzerine uzun süreli çalışmalar ve sonuçlar üzerinedir. Sadece bu siteye sahip değilim bir çok platform veya kişisel web site ve projeler üzerinede aynı anda çalışarak sitelerin seo konusundaki etkilerini uzun süredir inceledim ve bu site üzerindede anlık olarak paylaşmak yerine işlemler sonrası paylaşmak üzerinedir.

Yapay zekayla nasıl içerik üretebilirim ?

Yapay zeka ile içerik üretmek yerine şunu yapabilirsiniz yapay zeka ile belirlediğiniz anahtar kelimeler hakkında bilgiye sahip olabilir öğrenebilir ve kendiniz bu içerikleri oluşturabilirsiniz. Bu sayede sitenizin gelişmesinde etkili ve kaliteli içeriği oluşturmanız olay olacaktır. Eskiye göre insanların internet kullanım alanlarıda değiştiği için artık internet sitelerinizdeki içeriklerin yapısı ve ziyaretçilerinde dikkatini çekmek için lütfen kendinize özgün bir işlem yapmayı unutmayınız.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.