Header Ads

Google İstediğini Ver - (SEO 2020)

Google İstediğini Ver - (SEO 2020) - Web Fix Online

İnternet Sitelerin SEO için yaptığı çalışmaları biliyoruz. Yüksek miktarda paraların döndüğü bir sektörde yapılan çalışmalar doğal mı? 2020 SEO neden daha önemli oldu? Bu soruların cevapları...


Günümüzde SEO bu kadar önemliyken Popüler siteler gerçekten doğal çalışma yapıyorlar mı? Bir çok web siteyi inceledim. Analizlerini tek tek kontrol ettim. Fark ettiğim bazı durumlar canımı çok sıktı. Ama sizlere bu konuda yazı yazarak bazı fark ettiklerimin daha kolay sizi yükselişe sokacağını söyleyeceğim.


2020 SEO Neden Değişim Gösterecek

2020 SEO için beklentilerim çok fazla yüksek. Teknolojinin tam zirveye ulaşacağını bildiğim için bu sene seo konusunda oluşacak gelişmeler bir çok web sitesini bir anda sıralamalarda gerilemesine ve bir çok platformun sıkıntılar yaşamasına sebep olacak sorunlar var diye düşünüyorum.


Öncelikler internet sitenizin daha iyi bir konumda yer almasını istiyorsanız. Zamana yayarak çalışma yapmanız her zaman daha verimli olacağını unutmayın. Yapılan çalışmalar zaman ve ekip kavramı ile çalışırsa sitenizin hiç bir zaman sorun yaşamayacağını kesinlikle görebilirsiniz.


Öncelikle yapılacak ilk gelişme internet sitelerinin backlink analizlerine daha fazla sıklık verilecek. Moz rank aslında bağımsız bir çalışma ile siteleri kendilerine uygun algoritmaları ile analiz edip sıralama sitelerin değelerini belirlemektedir. Moz rank üzerine işlem yapmanız sitenizin 2020 yılında daha iyi gelişmeler göstermesini sağlayacaktır.

GOOGLE SEO için Blog Yazarlarına Güvenmiyor

Google SEO neden blog yazarlarına fazla önem vermiyor. Kendi sunduğu bir özelliği neden sıralamalar konusunda desteklerken biraz daha geride tutuyor. Bunun sebebi bir zamanlar arama motorunun zafiyetinin farkına varıp bir çok blog sayfası üzerinden sitelerin sıralamalarını manipüle edilmesi sonucunda artık blog yazarlarının eskisi gibi değerli bir konumu bulunmamaktadır.


Ama şunu unutmamamız gerekmektedir. Eskisi kadar önemsemese de hiç değilse bir şekilde sıralamalarda tutuyor. Bir çok seo danışmanlığı yapan arkadaşlar blogger konusunda Google vermiş olduğu bu durumdan sonra blog sitelerine güvenmediklerini boşa zaman olacağını söylüyor. Ama backlink sayısını yükseltmek için analizlerinde blog sitelerinide kullanırlar ben bu konuyu tam anlamasamda bu konuda bir şey demeyeceğim :)


Kısa Zamanda yükseliş

Kısa zamanda hızlı bir yükseliş bekliyorsanız. Fırsatlarınızı değerlendirin bu fırsatlar nelerdir diye soracaksınız. Bu fırsatlara en güzel örneği içeriğinize göstereceğiniz çalışmadan göreceksiniz. Oluşturduğunuz içeriklere zaman ayırın ve Arama motorlarının daha rahat indeksleyebileceği içerikler oluşturun.


İçeriklerin daha verimli olmasını sağlamak için Google yardımlarını okuyun SEO hakkında paylaşılan içerikleri kesinlikle göz ardı etmeyin. Okuyun ve anlamaya yada algılamaya çalışın.

Popüler Sitelerin Analiz Sonuçları

En sevdiğim kısım burası sanırım. Popüler siteleri araştırdım. Gördüğüm utanç tablosunu söylemek dahi istemiyorum. Bir çok popüler web site aslında blackhat seo yapıyor.


O kadar utanç verici bir tablo ki hani çok doğal bir çalışma yapıldığını düşünüyordum. Hatta emeklerine saygı bile duyuyordum. Ama bu seo çalışması yapan firmaların diğer web siteleri için yaptığı çalışmaları inceledikçe fark ettimki aslında bir çok seo firması blackhat seo konusunda çalışma yapıyor.


Şimdi bu yazıyı okuyan seo firması olursa kesin anti seo çalışmasına denk geleceğim ama sorun değil. Benim sadece bir blog sayfam yok. Ama onların kaybedecekleri var. Analizleri elimde sonuçta tek seferde sıralamalarından bile geri plana atabileceğim belli başlı çalışmalarım olur yani.


Günümüzde SEO Çalışmaları Doğal mı?

Günümüzde yapılan seo çalışmalarının çoğunluğu ve hatta %95 falan doğal çalışma sonucu değildir. Bunun sebebi Google algoritmalarından kaynaklıdır. Algoritmalar seo çalışmaları yapan kişilere göre hareket ediyor. Bu hareketlerdeki zafiyetleri en aza indirgemek için yapılan çalışmalarda her zaman bir zafiyete sebebiyet oluyor. Peki Google bunu nasıl daha aza indirebilir. Kurumsal firmaların ilk sıralarda yer alması ile.


Google kurumsal firmaları aslında ilk sıralarda tutmasının sebebide budur çünkü onların bir vergi levhası var iki gün sonra onlar sıralamadan düşerse reklamları kaybolacak. Google kişiye göre hareket etmez demi net ediyor. Bir çok seo çalışanı ile konuşuyoruz bu konularda aldığım bilgilerden biride yerli veya yabancı google sıralamalarında manipülasyon var.


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.