Header Ads

Adsense Kazançlarını Nasıl Yükseltirim

Adsense Kazançlarını Nasıl Yükseltirim

Konuda Yer Alan Başlıklar :
  • Adsense Kazançları : Giriş
  • Adsense Kazançları : Sayfa Düzeni
  • Adsense Kazançları : Website Trafiği
  • Adsense Kazançları : Dikkat Etmemiz Gerekenler

Adsense Kazançlarını Nasıl Yükseltirim

Adsense kazançlarını yükseltmek tabi zor ve tecrübe gerektiren bir işlem. İnternet üzerinden kazanç elde etmek hepimizin ortak bir hayali ve bunun için sürekli olarak denemeler yanılmalar yani sürekli bir çalışma içerisindeyiz. 

Tabi çalışmalarımız bu kadar yoğun ve sürekli olunca kazançlarımızın az olması bizi biraz kırıyor, üzüyor peki bu durumu nasıl daha iyi bir hale getirebiliriz. Bunun birçok çözümü bulunmakta ama ben size kazançlarınızı eskiye göre daha iyi bir hale getirmeniz için yapmanız gerekenleri açıklayacağım. 

Yazıyı baştan aşağı okumanız sizin ve web sitenizin güzel sonuçlar almasını sağlayacaktır. 

Adsense Kazançları : Giriş 

Adsense hakkında biraz bilgi sahibi olmalıyız. Öncelikle adsense bizlere "Website, Youtube, App" platformlarından bireysel kazançlar yani ek gelirler elde etmemizi sağlamaktadır. Adsense ekli içeriklerimiz ile ziyaretçilerimize reklam gösterimi yada tıklamalar üzerinden kazançlar elde etmekteyiz. 

Genellikle içeriklerdeki eksiklik veya tam olarak kendimizi adsense yöneltemediğimiz için kazançlarımız küçük ve bu durum biraz canımızı sıkmaktadır. Biraz adsense çalışma mantığından bahsedecek olursam. 

Adsense ziyaretçilerimizin geçmiş bilgileri doğrultusunda oluşturduğu ilgi alanları bilgilerine dayanarak onlara ulaşmak isteyen reklamları göstermektedir. Örneğin siz google üzerinden sürekli olarak belli bir konu üzerine araştırmalar yaptığınızda Google sizin hareketlerinizi sürekli olarak kayıt altında tuttuğu için sizin ilgi alanlarınıza göre aramanız eğer bir "SEO" kelimesiyse size reklam göstermek isteyen "SEO Firmalarını" sunmaktadır. 

Bu sayede ziyaretçileriniz de rahatsız olmadan reklamlar ile karşılaşacak ve bu durumdan sizde kazanç elde edeceksiniz. Hem ziyaretçiniz rahatsız olmayacak hem siz gelir elde etmiş olacaksınız. 

Adsense Kazançları : Sayfa Düzeni

Adsense bir sayfa içerisinde en fazla 4 reklama izin vermektedir. Kullanıcıyı boğan yada rahatsız edecek bir reklam düzeninden kaçınmanız gerekmektedir.  Genellikle yaygın olarak kullanılan reklam boyutlarını listeleyelim.

  • 300x250
  • 728x90
  • 250x250
  • 200x200
Reklam boyutları hakkında detaylı bir bilgi sahibi olmak için lütfen Adsense Reklam boyutlarına ilişkin kılavuzunu okuyunuz.

Adsense yeni yapılan ve ara sıra sıkıntılar ile karşılaşmış olsak ta otomatik reklam özelliği ile bir çok web site alt yapısında güzel ve verimli olarak çalışmaktadır. Bu konuyu da ilerleyen zamanlarda detaylı anlatacağım. 

Genellikle sayfa düzeninde "728x90" reklam boyutlarını sayfanın sağ üst menü kısmında yada sayfanın en alt "footer" kısmında kullanılmaktadır. Çünkü kullanıcıyı rahatsız etmez ve dikkatini çekebilecek konumlardır. 

Sayfanın içerik kısmında sağ menü oluşturulur ve bu alanda "300x250, 250x250, 200x200" gibi ziyaretçinin rahatsız olmayacağı ama dikkatini çekebilecek reklam boyutları yaygın olarak kullanıldığı için gelirleriniz de artışlar yaşanacaktır.

Adsense Kazançları : Website Trafiği

Adsense için web site trafiği neden önemlidir? Web site trafiğinizin yüksek olması reklam gösterim sayınızın da artması anlamına gelecektir. Organik reklam gösterim sayınızın artması sonucunda reklamlar üzerinden kazançlarınızın da artması gerçekleşecektir. 

Ziyaretçi trafiğinizin yüksek olması ile tıklanma oranı da artacağı için site içeriğinizden para kazanmanız artık daha kolay bir hale gelecektir. Dikkat etmeniz gereken noktalar site trafiğini arttırmak için kesinlikle "bot, proxy programlar" gibi şeyler kullanmayınız. İleride bu durum canınızı çok sıkabilir.

Adsense Kazançları : Dikkat Etmemiz Gerekenler

Adsense dikkat etmemiz gereken konulardan birisi içeriklerimiz ile adsense reklamlarını yönetebiliyor olmamız. Site içeriğimize uygun olan anahtar kelimelerimizi belirterek sitemizdeki reklamların gösterimini içeriğimize göre yapabiliriz.

Anahtar kelime fiyatı yani reklam verilen tekliflere göre gösterimden bize düşen yada tıklamadan bize düşen gelirin yükselmesi durumu söz konusudur. Bu konuda içeriklerimizi SEO dostu bir hale getirmemiz gerekmektedir. 

Bugün yüzeysel bir anlatım olsa da konun mantığını anlatmak istedim ileride "Adsense" konusunda daha detaylı ve resimli konular paylaşacağım. 

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.