Header Ads

SEO için yeni bir teori oluşturdum ( İlk sırada yer almak )

SEO için yeni bir teori oluşturdum ( ilk sırada yer almak )

SEO için yeni bir teori oluşturdum ( İlk sırada yer almak )

SEO arama motorlarında ilk sıralarda yer almamızı sağlayan önemli bir çalışmadır genellikle yaşanılan sıkıntılar uzun zaman ve emek isteyen bir işlem olduğu için birçok kullanıcı bu konuda sıkıntı çekmektedir. Peki SEO o kadar da zor ve meşakkatli bir iş değilse yani demek istediğim web sitenizi tek seferde ilk sıraya çıkartmak. 

Bunu dediğim için aklınıza ilk olarak hacklink yani "black hat SEO" gelebilir. Ama bunlardan bahsetmiyorum içerikleriniz ile doğal yollardan ilk sıraya çıkma konusunu sizlere söylüyorum. Arama motorları insanlar gibi düşünemez çünkü alt yapılarında duygu düşünce ve insanlar davranışlar yer almaz. 

Yani yazdığınız yada oluşturduğunuz içerik aslında arama motorları için hiç bir şey ifade etmez arama motorları için total yani toplam veri değeri önemlidir. Toplam veri değerini de kullanıcıların hareketlerine ve eğilimlerine göre gerçekleştirir. Bizim ise tek yapmamız toplumun yani kullanıcıların yönelimlerine göre hareket etmektir.

Google son dönemlerde çıkarttığı "Trend" özelliği ile aslında kullanıcıların belli bir anlık eğilimlerini göstermektedir. Şimdi aklınızdan geçen bu bize ilk sıra değeri vermez ki buda doğru zaten hiç bir şekilde anlık değer ve verilerle sitemize anlık kullanıcıdan başka hiç bir şeyi veremeye biliriz. 

Ama şu durumdan gözden kaçmamalı Arama motorları artık eskisi kadar içeriklerini tamamıyla sunmamaktadır. Aslında kullanılan sayfaların verilerin değerlerini tam anlamıyla bize vermemektedir. Bunu çok geç fark ettim ve bu yüzden de içeriklerde farklı bir değişikliğe gitmeyi düşündüm.

Google kelimeden kelimeye sürekli sıralamalarda değişim gösterse de Google için en önemli sıralama sayfaları ilk 100'dür. Bunu bazı kelimeleri araştırma yaparak görebilirsiniz. Bunu fark ettikten sonra çalışmalarımda dediğim gibi değişiklik yaptım ve içeriklerimi anahtar kelimeye göre değil tek sayfa verilerine çevirmeye karar verdim. 

Yapmayı düşündüğüm işlemi göz önünde bulundurursak ilk olarak kendime belirlediğim anahtar kelime "webfixonline" oldu. Bu anahtar kelime üzerinde beni kullanıcıların hareketlerine göre ilk olarak yönlendirdiği nokta "webfix online" kelimesiydi. 

Şimdi bu kelimelere göre işlem yapabilmem için normalde backlink çalışması ve birçok site üzerinden bağlantı sağlamam gerekirdi. Ama bu kelime için şöyle bir şey yapmayı düşünüyorum arama motoruna içeriğin veri değerinin yüksel olduğunu yani kaliteli içerik sunduğumu belirtmek. 

Teorime göre web site SEO çalışması

Bir tane içeriği olan bir web sitesi üzerinden binlerce bağlantı alabilir veya binlerce bağlantı verebilirsiniz. Eski çalışmalarda "Page Rank" değerini arttırmak gibi düşünebiliriz. Tabi bunun teorimle bir alakası yok sadece örnek vermek istedim. 

Arama motoru sitemizi "İndex" yani taramı işlemini gerçekleştirirken içeriğimizdeki makaleye resimlere ve varsa videoları incelemektedir. Girdiğimiz etiket ve makaledeki anahtar kelimelere göre de siteyi bir sıralamaya atmaktadır. 

Ama her sıralamaya attığında bize belli etmese de bazı kelimelerde içeriğimizi ister istemez anlık ilk sıralara getiriyoruz. Bunu fark etmemi sağlayan konu "search console" ve "analytics" oldu peki biz anlık olarak sıralamalarda yükselirken neden sıralamamızı koruyamıyor yada düşüyoruz. 

İşte teorimin asıl önemli noktası da bir içeriği belirli bir düzeyde yoğunluğa getiremediğimiz için olduğunu anladım. Bu işin matematik kısmında şöyle bir durum var sıralamalar içerisinde yer alan web sitelerin genellikle artı yada eksi değerleri var bu değerlerde sıralamalar içerisinde yoğunluğa göre yer almasını sağlıyor. 

Bazı anahtar kelimeler için SEO forumlarında şu yazılıyor. "DA/PA" değerleri yüksek sitelerden anahtar kelimenize uygun bağlantı aslında bu doğru bir çalışma gibi görünse de bu çalışma doğru değil sebep ise anahtar kelimede ilk sırada yer alan sitelerin bazıları çok bağlantılı bazıları az bağlantılı ama dikkatli bakarsanız yüksek yada sağlıklı bağlantıya sahip sitelerin ikinci sırada bazen üç ve hatta bazen dördüncü sırada olduğudur. 

Peki ilk sırada yer alan sitenin değerleri ise ortalama olarak diğer değerlere göre düşük belkide hiç bağlantısı olmayan siteler. Bende bunu göz önünde bulundurarak oluşturduğum teoride sitenin verilerini ilk seferinde Google sevdirirsek sıralamadan anlık yükseldiğimiz gibi bir anda düşmeyeceğimizi kanıtlamayı planlıyorum. 

Tabi bu bir teori ve sonuç iyi yada kötü olabilir ama şununda farkındayım. Kalıp anahtar kelimeler yani bir "Facebook, Twitter, İnstagram, Google" gibi prensipli kelimelerde ilk sıraya gelmek imkansız olduğu için gelse bile kullanıcıların hareketlerine göre yeniden değişeceğini bildiğim için normal yani bilgi ve paylaşım üzerine kelimelerde yapılırsa verimli olabileceğini göstermeyi planlıyorum.

Yakın zamanda sonuçları görme dileği ile :)

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.