Header Ads

Vpn Nedir?

 

Vpn Nedir? - Web Fix Online

Vpn Nedir?

Vpn, Virtual Private Network kelimelerin baş harflerinden oluşturulan, dilimize sanal özel ağlar olarak geçen bir ağ terimidir. Temel amacı bir bilgisayar ile karşı bilgisayarın arasındaki iletişimin şifrelenmesine dayanan güvenli bir bağlantı kurmasını sağlamaktır. Çalışma mantığı ise bilgisayarın internete bağlandığı ip adresinin gizlenerek, farklı bir sanal ip üzerinden bağlanmasını sağlamasıdır. Bu sayede bağlantı güvenli hale gelir ve iletişim şifrelenerek ağ üzerinde kimliğinizin gizli kalmasını sağlamaktadır.

Vpn Kullanım Amaçları Nelerdir?

Vpn Nedir sorusunun en temel cevabı güvenliktir. Genel olarak bir şirketin şubeleri arasındaki bilgisayarların haberleşmesinin şifreli ve güvenli olması için kullanılmaktadır. Vpn ağı içerisinde bilgisayarlar arasında iletilen bilgi şifrelendiği için iki bilgisayar arasındaki ağa girmeye çalışan bir kişi sadece şifrelenmiş veriye erişebileceği için, elde ettiği veriler anlamsız bir veri halini alır.

Vpn, internette dolaşırken kimliğinizin gizli kalmasını sağlar. İnternette dolaşırken girdiğiniz siteler, dosya indirmesi yaptığınız siteler, sizin sanal ip adresinize cevap verdiğinden bağlantı yaptığınız gerçek ip adresinizi ve hatta bağlandığınız ülkeyi göremezler.

İnternet kullanıcılarının vpn ağlarını tercih etmelerinin en önemli nedenlerinden biriside internette özgürce dolaşma isteğidir. Yerel hükümetler tarafından o ülkenin belli internet sayfalarına veya belli uygulamalara erişmesi engellenebilmektedir. Vpn Nedir ve ne için kullanılır sorusunun en çok tercih edilen cevabı budur. Vpn ağına bağlanan bir bilgisayar, erişilmek istenen siteye sanal ip adresi üzerinden erişim sağlar. Erişilmek istenen site sanal ip adresine cevap vermekte ve sanal ip adresi de bilgileri kullanıcının bilgisayarına gönderir. Bu şekilde yasaklı sitelere sanal ağ üzerinden erişim sağlanabilir.

Vpn Ağları Sizi Görünmez Yapmaz - Web Fix Online


Vpn Ağları Sizi Görünmez Yapmaz

Vpn ağları internette gezinirken her ne kadar gizliliğinizi sağlasa da sizi tamamen görünmez yapmaz. Vpn hizmet sağlayıcı uygulamalar çeşitli kayıt sistemleri kullanmaktadır. Bu kayıt sistemleri çoğunlukla vpn uygulamasının kurulduğu ülke kurallarına göre zorunlu olarak tutulmaktadır. Vpn uygulamaları internet trafiğinizi görüntüleyebilmektedir. Kimliğinizi açığa çıkarmadan anonim olarak kayıt yaptıklarını ileri sürmektedirler. Vpn Nedir sorusunun cevabını güvenlik olarak veren kullanıcıların unutmaması gereken en temel konu, vpn uygulamasının sizi internette güvenli hale getirmesinin yanında, sizi görünmez yapmayacağı gerçeğidir.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.